Gå til sidens hovedinnhold

- Gratulerer Norge, dere er best

Danskene innrømmer at de er slått.

PINEROLO/OSLO (procycling.no): Det er ingen tvil om at Norge har opplevd sin beste Tour de France noensinne.

Allerede i den første uken var det mye å glede seg over for alle nordmennene som har tatt turen til Frankrike, og de som nyter dramaet i godstolen hjemme.

Thor Hushovd fikk sju dager i gul trøye, mens Edvald Boasson Hagen fikk en etappeseier i Lisieux.

Tilbake satt småsjalue dansker som sverget på at de skulle komme sterkt tilbake i fjellene, og med det vinne den skandinaviske kampen.

Kaster inn håndkleet
Fjellene kom, men de to danske fjellgeitene Chris Anker Sørensen og Jakob Fuglsang (som riktignok er hjelperyttere for hver sin sammenlagtkanon) så vi fint lite til.

Istedenfor fortsatte den norske jubelferden. For selv om fjellene ble stadig lengre og brattere dominerte nordmennene mer og mer.

Bli venn av procycling.no på Facebook OG bli med i trekningen av en Sky-trøye signert av Edvald Boasson Hagen!

Etter at Boasson Hagen tok Norges fjerde etappeseier på den knallharde etappen til Pinerollo var det på tide for danskene å erkjenne nederlag i den «skandinaviske duellen».

- Ok, jeg kaster inn håndkleet i den skandinaviske kampen. Gratulerer til Norge, Edvald og Thor. Respekt, skrev Fuglsang på twitter onsdag kveld.

- Jeg tror vi må innse at nordmennene har vært bedre enn oss dansker i denne touren, utdyper Fuglsang overfor procycling.no før start på den 18. etappen.

Veldig imponert
- Hva synes du om innsatsen til Edvald og Thor?

- Det er super kult (å se hva de har fått til). Det står stor respekt av det begge har gjort. Edvald i utbrudd to dager på rad og Thor som har vunnet sine to etapper, hvor i hvert fall den ene var veldig hard. Det står det stor, stor respekt av.

- Kunne du se for deg noe sånt av de norske eller er det veldig overraskende?

- Det er litt overraskende. Spesielt Hushovd som hadde den gule trøyen i sju dager. Han har virkelig vært sterk, sterkere enn jeg hadde trodd. Måten han har vunnet etappene på krever stor motor, skryter dansken.

Viktig hjelper for Schleck-brødrene
Selv om de danskene syklistene nå har gitt opp kampen mot nordmennene, kan de oppnå noe nordmennene bare kan drømme om.

De har nemlig mulighet til å hjelpe en lagkamerat til topps i Tour de France. De neste dagene blir det kamp danskene i mellom.

Chris Anker Sørensen skal hjelpe Alberto Contador, mens Fuglesang er forberedt på en ren hjelperytterrolle for brødrene Schleck.

- Det er i dag det gjelder. Det kommer riktignok en dag i morgen, men i dag må vi ta tid på først og fremst Cadel Evans, men også Contador. Det blir en viktig dag i dag, erkjenner Fuglsang.

Hva synes du? Norge best, Danmark best? Delta i diskusjonen i debattfeltet under!

Dagens spørsmål (21. juli) :

I dag skal syklistene over Col du Galibier. Hvor mange år er det siden denne stigningen for første gang var med i Tour de France?

1) 75 år

2) 100 år

3) 110 år

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkeltrøye inkl. ermer

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken