Gå til sidens hovedinnhold

- Gratulerer, Norge

Et entusiastisk publikum gjorde bruddhelt stolt over å være skandinav.

DRAMMEN (procycling.no): For andre dag på rad satte svenskene farger på Glava Tour.

Riktignok mistet Jonas Ahlstrand ledertrøyen, men Alexander Wetterhall la ned en enorm innsats under hele etappen, da han var den sterkeste i dagens brudd.

- Jeg var sugen på å gå i brudd, så da noen angrep tidlig tenkte jeg at nå må jeg bare gå etter. Jeg kjørte hardt opp hele bakken og fikk med meg to til. Vi fikk til et godt samarbeid.

Fra orkesterplass i rittet fikk svensken som sykler for Endura Racing oppleve en ekte norsk 17. mai-fest. Folk hadde trukket ut i løypene med bunad og dress på.

- Det var massevis av folk langs løypen, noe som selvsagt sørger for at stemningen blir mye bedre. Her inne var det fantastisk, med folk som dunket på gjerdene.

- Jeg er veldig glad og faktisk ganske stolt av å være skandinav når jeg ser hvordan dere har fått til ting her. Gratulerer med dagen Norge, sier Wetterhall til procycling.no.

Slik endte etappen: Denne mannen spurtet ned Edvald

Nordhaug: - Gåsehud
Svensken var ikke den eneste som opplevde dagen som en enste stor fest. Edvald Boasson Hagen feiret bursdagen sin på veien fra Oslo til Drammen og syntes det var en fin måte å markere at han nå har blitt 25 år.

- Det var flott stemning med mange folk ute i løypene. Det var ingen vanlig bursdagsfeiring å sykle ritt i Norge, men det var veldig fint, sa han til procycling.no.

Lagkamerat Lars Petter Nordhaug stemmer i.

- Man får gåsehud hver gang man passerer mål. Det var utrolig god stemning i dag, mente han.

Misfornøyd med været
Det store spørsmålet var hvordan det skulle gå å arrangere ritt på Norges nasjonaldag, og spesielt med start og mål i to såpass store byer som Oslo og Drammen.

Det skulle vise seg å gå langt bedre enn man kunne frykte. Med feststemte nordmenn langs løypen utviklet dagen seg til å bli en eneste stor fest.

- Sånn trafikkmessig var dette den beste etappen så langt. Det viste seg å være en veldig fin dag å kjøre sykkelritt på, mente Vegard Stake Laengen.

Han kunne fortelle procycling.no at med unntak av været så var hans utenlandske lagkamerater godt fornøyd med å kjøre ritt i Norge.

En som virkelig var fornøyd med dagen, og det med god grunn var Raymond Kreder. Den talentfulle nederlenderen utnyttet nasjonaldagen til å sikre seg sin første proffseier.

- Dette var en utrolig dag for meg. Det var vått og kaldt, men alle tilskuerne langs løypen gjorde det mye enklere, fortalte han til procycling.no.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken