RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gray ser lys i mørket

Sist oppdatert:
Til tross for at Leeds nå er helt sist på tabellen, applauderte manager Eddie Gray spillerne sine etter tapet for Southampton.

SOUTHAMPTON - LEEDS 2-1: Krisene tårner seg opp på Elland Road om dagen. Klubben er nesten konkurs og laget rykker stadig nærmere 1. divisjon. Etter tapet for Southampton, ser likevel Eddie Gray optimistisk på fremtiden.

- Vi viste en fantastisk fightervilje i dag. Vi var uheldige som ikke klarte uavgjort, sa Gray etter kampen ifølge AP.

Unggutter på fremmarsj

Med Eirik Bakke med fra start for Leeds, hang laget godt med mot "The Saints". Men marginene er ikke på lagets side om dagen, og Southampton ledet 2-0 etter at Brett Ormerod og Kevin Phillips scoret på hjemmelagets første sjanser.

- Vi ble straffet i en periode vi var ganske gode, og de scoret to mål like før pause. Men i garderoben sa jeg til spillerne at de måtte fortsette å gi jernet, og det syntes jeg de virkelig gjorde i 2. omgang, sa Gray.

Uten seks faste

Det gamle storlaget var i tillegg uten faste spillere som Lucas Radebe, Michael Duberry og David Batty (skader), Dominic Matteo og Stephen McPhail (karantener), og Mark Viduka (besøkte sin syke far i Australia). I stedet spilte et par unge, ferske spillere, som bet godt fra seg mot det mer rutinerte Southampton-mannskapet.

En av dem var 20-årige Matthew Kilgallon, som reduserte til 1-2 etter en corner-kombinasjon mellom irene Gary Kelly og Ian Harte. Like før slutt var det tydelig at marginene og flaksen ikke er på Leeds' side. James Milner, som spilte en meget god kamp, slo hardt inn foran mål, ballen traff Southampton-forsvarer Michael Svensson og gikk i stolpen, før ballen dalte ned i armene på keeper Antti Niemi.

- Vi skulle ha scoret flere mål etter at vi ledet 2-0, men mot slutten var vi egentlig heldige som kom unna med seier, sa Southampton-manager Gordon Strachan. Som er favoritt til å ta over gamleklubben Leeds neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere