Gå til sidens hovedinnhold

Grealish røper drama før England-debuten: - Jeg kollapset

Aston Villa-stjernen fikk en tung start for Englands U21-landslag.

Aston Villa sin superstjerne Jack Grealish er tatt ut i Englands EM-tropp, og blir av mange sett på som en X-faktor for trener Gareth Southgate i sommerens mesterskap.

Men 25-åringen kunne fort ha endt opp med å representere et annet landslag enn England. Villa-stjernen er født i Birmingham, men han har også familie fra Irland, og dermed kunne han velge mellom å representere England eller Irland sitt landslag.

Drama på landslagssamling

Grealish startet sin landslagskarriere med å spille for flere aldersbestemte landslag for Irland, før han i 2015 bestemte seg for at han ville spille for England.

Les også: Forbannet Østigård marsjerte inn på klubbsjefens kontor: - Jeg sa tydelig ifra

I 2016 ble han for første gang tatt ut i Englands U21-tropp, og samme år debuterte han med det engelske flagget på brystet. Men det skulle vise seg at hans første landslagssamling for England ble litt mer dramatisk enn han så for seg.

I et intervju har 25-åringen lettet på sløret om hva som skjedde.

- Da jeg var ung, jeg tror jeg var 15 år, ble jeg spurt om å spille for England og Irland. Jeg kollapset dagen før trening med England og ble sendt hjem, sier han, ifølge Daily Mail.

Villa-stjernen fikk spørsmål om han kunne være mer detaljert om hendelsen, og fulgte opp med dette:

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg var på badet og våknet opp på gulvet. Neste dag var jeg helt fin.

Les også: Hevder Haaland er åpen for gigantovergang til Chelsea

Sammenlignes med «Gazza»

25-åringen fikk også spørsmål om det vanskelige valget han måtte ta da han skulle bestemme seg for hvilket landslag han skulle representere.

- Jeg prøvde meg for Irland og elsket det. Når du er yngre gjør du bare det som gjør deg glad. Da jeg ble eldre slo jeg igjennom for Villa, og jeg er engelsk, jeg føler meg engelsk og har aldri sett meg tilbake siden, sier han.

Les også: Keane fikk Henderson til å le. Men Liverpool-kapteinen fnyser av kritikken

Grealish blir av mange sett på som en fargerik person, som har en tendens til å lage overskrifter i engelsk presse. I tillegg har han en særegen spillestil. Dette har gjort at flere har sammenlignet han med Paul Gascoigne, blant annet Gascoigne selv.

25-åringen legger ikke skjul på at han blir smigret av sammenligningen, men mener han har en lang vei å gå for å kunne bli sammenlignet med «Gazza».

- Det gjorde meg glad at «Gazza» liker meg som spiller. Alle engelskmenn beundrer ham, han var utrolig. Jeg vokste opp med å se høydepunkter fra han og hvis jeg kunne fått til en prestasjon som var i nærheten av han ville jeg blitt svært glad, sier han.

Grealish står nå bokført med syv landskamper for England sitt A-landslag. Om han kommer til å starte for England i EM er høyst usikkert, med tanke på alle stjernespillerne Gareth Southgate har å velge i fremover på banen.

England spiller sin første kamp i mesterskapet på søndag, når de møter Kroatia hjemme på Wembley.

EM starter på fredag med Italia - Tyrkia som åpningskamp. Den starter klokken 21.00.