*Nettavisen* Sport.

GreenEDGE vil ha Matthews

Foto: (AFP/Scanpix)

21-åringen er ute av kontrakt etter sesongen.

20.01.12 10:25

Dette er absolutt ingen bombe: Som nystartet australsk WorldTour-mannskap hadde det i stedet vært en synd om man IKKE var interessert i Michael Matthews.

- Vi er interessert i flere talentfulle australiere, bekrefter sportsdirektør Matt White i GreenEDGE overfor De Telegraaf.

Det er logisk for et lag som allerede har flotte talenter som Jack Bobridge, Luke Durbridge, Cameron og Travis Meyer i stallen.

Selvfølgelig ligger de også langflate etter Matthews!

Verdensmester på hjemmebane
Norske sykkelentusiaster kunne kikke nærmere på denne rytteren under Ringerike Grand Prix i 2010.

Der regjerte han i spurtene, godt hjulpet av sitt Team Jayco Skins. Siden den gang har han uansett hatt stor framgang som rytter.

Han ble U23-verdensmester på hjemmebane samme sesong og det sikret ham kontrakt hos Rabobank i Nederland.

Denne er nå i ferd med å løpe ut, dermed ser GreenEDGE sitt snitt til å plukke opp sprinttalentet.

- Vi er klar over at Michaels avtale løper ut (etter sesongen). Vi har ikke snakket med ham om det, men det er klart vi ønsker ham på laget vårt.

- Han er et stort talent, selv om vi ikke har helt oversikten over hva han er i stand til å gjøre, legger White til overfor den nederlandske avisen.

I disse dager konkurrerer Matthews mot blant andre André Greipel, Edvald Boasson Hagen, Simon Gerrans og de øvrige rytterne under Tour Down Under.

Mangler en som Matthews
21-åringen ligger foreløpig på 2.-plass i sammendraget, og er kun to sekunder bak Martin Kohler i sammendraget.

Om han kommer hjem til GreenEDGE etter sesongslutt, er fremdeles et åpent spørsmål.

- Selvsagt er mange andre lag interessert i å signere ham for de neste årene. Derfor er også vi i samtaler med ham for å få ham til å forlenge avtalen med oss, forteller generalmanager Erik Breukink.

GreenEDGE har sprinterne Matt Goss og Robbie McEwen på lønningslisten fra før av, men det er allerede klart at den sistnevnte blir rådgiver for sprinterne i løpet av inneværende år.

De kan altså trenge en rytter av Matthews kaliber.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.