Mason Greenwood har holdt en lav profil siden han i januar ble arrestert etter mistanke om voldtekt og drapstrusler. Det var United-spillerens daværende kjæreste som var offer i episodene.

Siden den gang har han vært suspendert fra egen klubb, og ventet på ytterligere bestemmelser i saken.

Torsdag er det høring i saken, hvor det skal bestemmes hvorvidt Greenwood, som er ute på kausjon, får forlenget denne kausjonen.

Greenwood er fortsatt under etterforskning, og det er Greater Manchester Police som har søkt om at kausjonen forlenges.

Derfor møtes Greenwoods advokater i retten torsdag. Det er ikke nødvendig for United-spilleren selv å være til stede, ifølge The Sun. Høringen vil skje i «Manchester and Salford Magistrates Court».

Les også: Mener «ny» situasjon skaper trøbbel for United: – Det er bare et bevis

Det var i januar at United-spilleren ble anklaget for voldtekt og drapstrusler mot sin daværende kjæreste. Det var hun selv som publiserte lydopptak og bilder av parets interaksjoner.

Der kom det tydelig fram at jenta hadde både blåmerker og en forslått leppe. Hun hevdet at Greenwood var ansvarlig for skadene hun var påført.

Siden har United-spilleren altså holdt en svært lav profil, mens han har vært ute mot kausjon. Det er foreløpig ikke klart når det er ventet at det skal konkluderes i saken. Uvisshet er det også rundt Greenwoods videre karriere som fotballspiller.

20-åringen står fortsatt oppført i spillerstallen på Uniteds hjemmesider, men har altså ikke spilt en kamp siden januar. Klubben tok raskt grep da bilder og lydopptak begynte å florere på nett.

«Vi er klar over bildene og påstandene som sirkulerer i sosiale medier. Vi kommer ikke til å komme med ytterligere kommentarer før vi har alle fakta. Manchester United godtar ingen form for vold», skrev klubben i en pressemelding da situasjonen ble kjent.