Gå til sidens hovedinnhold

Gregor Schlierenzauer legger opp

Østerrikeren legger skiene på hylla etter 15 år som hopper på det øverste nivået.

Det annonserer 31-åringen selv på sin egen blogg.

- Å avslutte den aktive karrieren min er ikke lett for meg etter alt jeg har fått oppleve som utøver. Men det føles som om avgjørelsen tas på riktig tidspunkt, skriver han.

Schlierenzauer er tidenes mestvinnende hopper på herresiden med 53 individuelle verdenscupseirer. Han vant også ett individuelt VM-gull i hopp, samt fem i lagkonkurransen. Hoppuka vant han to ganger.

I skiflygning tok han også ett individuelt gull, og tre gull i lagkonkurransen. Det eneste han ikke vant var et individuelt OL-gull. Det ble imidlertid gull under lagkonkurransen i OL i Vancouver i 2010.

Bjørn Einar Romøren konkurrerte mot østerrikeren i flere år, og hedrer sin tidligere konkurrent.

- Alltid synd å miste store profiler innen idretten vår, men han har jo plukket med seg nok metall til at han ikke har skuffer nok. Alt til sin tid. En fantastisk karriere, en soleklar ener over en lengre periode. Han har vært en utrolig god skihopper, sier han til Nettavisen.

- Han er helt klart oppe der blant de beste gjennom tidene. Jeg er imponert over hvordan han klarte å fly, sier han videre.

Tidligere topphopper Kenneth Gangnes synes det er synd at Schlierenzauer legger opp, og hyller østerrikeren.

- Det er en stor skihopper som er ferdig. En av de råeste karrierene av skihoppere i nyere tid. Det er veldig lenge til man ser en skihopper som vinner 53 renn. Han gjorde det veldig fort. Veldig imponerende at han dominerte en sport over så mange år, sier han til Nettavisen.

Schlierenzauer ble korsbåndskadd sist sesong, og det siste verdenscuprennet hans var i polske Zakopane i januar. Schlierenzauer ble også vraket fra Østerrikes VM-lag.

– De siste månedene har vært utfordrende, på en positiv måte. På grunn av skadeoppholdet fikk jeg tid og avstand til å se over fortiden og vurdere hvor jeg står nå, skriver han.

Østerrikeren tok både sin første og sin siste verdenscupseier på Lillehammer. Debuttriumfen kom i 2006, mens han vant for siste gang i 2014.