RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Greipel parkerte Boasson

Sist oppdatert:
Nok en gang ledet Edvald Boasson Hagen på oppløpet, men denne gangen var det en tidligere lagkamerat som kom opp på siden.

Edvald Boasson Hagen (Team Sky) fikk nok en gang merke hvor rask tyske Andre Greipel (HTC-Columbia) er på sine beste dager.

Opptrekket var perfekt, det var også posisjoneringen og timingen. Team Sky gjorde rett og slett en perfekt jobb for nordmannen på den andre etappen av Eneco Tour.

Det eneste som manglet var Greipels toppfart for Boasson Hagen.

Neste år, Greipel?
- Det var en farlig posisjonskamp. Vi bestemte oss for å ligge litt bak, men å kjøre oss opp fem kilometer før mål, sa Andre Greipel til arrangøren etter målgang og la til:

- Motvinden gjorde det mulig for oss å følge den taktikken.

Greipel fikk ingen kamp bakfra, og vant sin 17. seier for året. Det er desidert mest i sykkelverden i år, hele seks seirer foran ukjente David McCann som følger nærmest. Til sammenligning har Mark Cavendish åtte.

Les mer om ordkrigen mellom Cavendish og Greipel her!

- Hvert ritt er viktig for meg. Jeg er profesjonell og satser selvfølgelig på hver eneste mulighet jeg får, avsluttet Greipel som ikke ville kommentere hvor han sykler neste år da han ønsker en best mulig avslutning i Columbia-laget.

Det er allerede bekreftet fra Omega Pharma-Lotto-laget at Greipel har signert kontraktsforslaget deres fra og med 2011-sesongen.

Boasson i grønt
Gårsdagens vinner Robbie McEwen (Team Katusja) passerte også 23-åringen på oppløpet, i dragsuget på André Greipel, og beholder dermed poengtrøyen med torsdagens andreplass.

Svein Tuft (Garmin-Transitions) beholdt ledertrøyen. Edvald Boasson Hagen fikk fire bonussekunder etter tredjeplassen på etappen, og rykket opp til andreplass i sammendraget. Det betyr at nordmannen sykler i den grønne ungdomstrøyen på fredagens etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vitaliy Buts (Lampre-Farnese Vini), Johan Coenen (Topsport Vlaanderen) og Miguel Minguez (Euskaltel-Euskadi) var lenge i TV-bildet på den 198,5 kilometer lange etappen mellom St. Willebrord (Nederland) og Ardooie (Belgia). Hovedfeltet, anført av Team Sky og Garmin-Transitions, tok ansvar da bruddets avstand var over ti minutter, og sørget dermed for at det ble massespurt.

Brostein fredag
De siste ti kilometerne, etter at bruddet hadde blitt innhentet, forsøkte flere ryttere seg, men hovedfeltet var for godt organisert til at et brudd skulle holde inn i Ardooie.

Mot slutten tok HTC-Columbia, Team Sky og Team Katjusja ansvar slik at det ble massespurt som de fleste hadde forventet på forhånd.

Rittet fortsetter fredag med en 177 kilometer lang etappe mellom Steenwijk og Rhenen. En etappe som inkluderer flere kjente Flandern rundt-partier hvor rytterne skal over brosteinsstrekker i tillegg til eksplosive stigninger med og uten brostein.

Se løypeprofilen her! (ekstern lenke)

Etappen sendes live på Eurosport fra 14.45. Eneco Tour avsluttes neste tirsdag med en 16,5 kilometer lang tempoetappe i Genk.

PS: Kurt Asle Arvesen (Team Sky) deltar også i Pro Tour-rittet. 35-åringen var hjelperytter for Boasson Hagen underveis på etappen da bruddet skulle innhentes.

Resultater, 2.-etappe (198,5 kilometer):
1 André Greipel (Team HTC - Columbia) 4.46,50
2 Robbie McEwen (Team Katusja samme tid
3 Edvald Boasson Hagen (Sky Professional Cycling Team) st.
4 Lucas Sebastian Haedo (Team Saxo Bank) st.
5 Yauheni Hutarovich (FDJ) st.
6 Enrique Mata Cabello (Footon-Servetto) st.
7 Wouter Weylandt (Quick Step) st.
8 Francesco Chicchi (Liquigas-Doimo) st.
9 Allan Davis (Astana) st.
10 Kenny De Haes (Omega Pharma-Lotto)st.
(...)
150 Kurt Asle Arvesen (Team Sky) +42

Sammenlagt:
1 Svein Tuft (Garmin - Transitions)
2 Edvald Boasson Hagen (Sky Professional Cycling Team) +3
3 André Greipel (Team HTC - Columbia) +4
4 Jos Van Emden (Rabobank) +5
5 Lars Boom (Rabobank) +6
6 Maarten Tjallingii (Rabobank) st.
7 Tony Martin (Team HTC-Columbia) st.
8 Richie Porte (Team Saxo Bank) +9
9 Christian Knees (Team Milram) +11
10 Patrick Gretsch (Team HTC - Columbia)+12
(...)
146 Kurt-Asle Arvesen (Sky Professional Cycling Team) 4,15

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Procycling.nos dekning av Eneco Tour:
Prolog: Nesten for Boasson Hagen
1.-etappe: Edvald stivnet på oppløpet

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere