Gå til sidens hovedinnhold

Greipel svarte på tiltale

Mens meldingene fra Mark Cavendish hagler, lar André Greipel beina snakke.

I en periode da trener Erik Zabel har sett seg nødt til å mekle mellom sprintstjernene André Greipel og Mark Cavendish, fikk Team Columbia noe annet å snakke om torsdag ettermiddag.

Les også: Cav kunne startet tredje verdenskrig

Da ble nemlig den lengste av de åtte etappene i årets Tyrkia rundt ble i dag kjørt. Etappen var hele 221 kilometer lang og inneholdt to tøffe førstekategorifjell. Rytterne var oppe på hele 1600 meters høyde over havet. På tross av all klatringen ble det tidlig klart at etappen ville ende med en massespurt.

Halvhjertet forsøk
Etappen ble preget av et seksmannsbrudd som aldri så spesielt farlige ut. De fikk aldri mer enn tre minutter av feltet og den eneste fra bruddet som satt igjen med noe annet enn TV-tid var Rémi Pauriol som var først over begge dagens kategoriserte fjell. Dermed leder han nå med 20 poeng, mens ISDs Diego Caccia står med sine 16 poeng.

Torsdagens spurten var ryddig og grei, ingen tekniske vanskeligheter. HTC-Columbia tok kontroll inn mot slutten, men de ble litt få mann mot slutten. Colnagos Sacha Modolo benyttet seg av dette og prøvde seg på en langspurt. Mark Renshaw kjørte ham inn og like etter åpnet André Greipel spurten, med Kenny van Hummel og Mattia Gavazzi på hjul. Gavazzi ga Greipel skikkelig kamp, men klarte ikke å matche den råsterke tyskeren.

Nevekamp
Etter målgang var det høylytt krangel mellom Marco Frapporti (Colnago-CSF) og Vladimir Isaychev (Xacobeo-Galicia). Reprisen viste at russeren slo en av Colnago-rytterne i inngangen til spurten. Russeren ble bøtelagt med 200 sveitser franc etter episoden, med begrunnelsen usportslig oppførsel og trusler.

Norske Frederik Wilmann (Skil-Shimano) holdt seg unna den verste dramatikken.

- Det ble en rolig dag i dag, bruddet gikk etter fem kilometer og resten av dagen ble kontrollert. Det var mange slitne bein i feltet etter gårsdagen, forteller Wilmann til procycling.no.

I morgen venter det nok en hard etappe, men noen stigninger på slutten. På spørsmål fra procycling.no om det kan bli aktuelt å prøve seg i morgen sier trønderen følgende.

- Jeg får se litt på morgendagens etappe i kveld!

Rittet avsluttes søndag.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken