RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greipel vant da Kristoff ble fjerdemann

Foto: FRANCOIS LENOIR (Scanpix/Reuters)
Sist oppdatert:
- Jeg burde vært på pallen, sier Alexander Kristoff.

Til tross for at angrepene haglet i finalen av Brussels Cycling Classic endte det belgiske éndagsrittet i en massespurt.

Der spurtet Alexander Kristoff om seieren, men maktet ikke å hamle opp med André Greipel som med en imponerende kraftavslutning var raskest av alle.

Den tyske Lotto Belisol-rytteren vant foran landsmannen John Degenkolb fra Argos-Shimano, og tok dermed revansj etter Vattenfall Cyclassics hvor plasseringene var motsatt.

- Dette var en fin dag. I dag fortjente vi virkelig seieren fordi vi kontrollerte feltet mye. Det var godt lagarbeid som sørget for at jeg vant denne spurten. Det var en lang spurt, jeg startet bak langt bak, men klarte likevel å vinne, sier Greipel til sporza.be

Kristoff: - Jeg klønet det til
Kristoff kjempet mot Nacer Bouhanni om tredjeplassen, men klarte ikke passere den eksplosive franskmannen på de siste meterne. I den kaotiske avslutningen ble 26-åringen sperret inne da rytterne foran ham trakk mot venstre.

Dette var likevel et godt resultat for nordmannen som har slitt med formen etter en lengre sykdomsperiode etter Tour de France. Sist helg måtte han bryte GP Ouest France - Plouay etter problemer med sykkelen.

- Sist helg var det noe galt med posisjonen på sykkelen. Da var det ikke så rart at jeg fikk kramper. I dag burde faktisk klart å komme på pallen, men jeg klønet det litt til i spurten, forteller Kristoff til procycling.no

Med bare 300 meter igjen satt den sterke Katjusja-spurteren godt plassert på oppløpet.

- Ja, jeg gikk etter Greipel, men kikket ned ett sekund og da jeg så opp igjen hadde alle foran meg svingt til venstre. Jeg holdt faktisk på å krasje i Bouhanni og måtte bremse midt i spurten, sier Stavanger-ekspressen.

- Mistet du dermed seieren?

- Nei, jeg tror han hadde vunnet uansett, men jeg hadde nok tatt andreplassen hvis jeg hadde fulgt litt bedre med, avslutter Kristoff - som i søndag øyner nye muligheter i GP de Fourmies.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere