Gå til sidens hovedinnhold

Greipel vil kopiere Cavendish

Den tyske spurtkanonen har plukket seg ut klassikeren han ønsker å vinne.

Andre Greipel fikk en kanonstart på årets sesong.

Riktignok måtte han innse at han ikke var sterk nok i bakkene til å ta sin tredje sammenlagtseier, men med tre etappeseirer må Tour Down Under likevel karakteriseres som svært vellykket for tyskeren.

Men selv om Tour Down Under er et World Tour-ritt (med andre ord et ritt på øverste nivå) blir resultatene rytterne kjørte inn i Australia fort glemt når de tradisjonsrike klassikerne drar i gang i mars/april.

Endelig kaptein
Derfor har Andre Greipel nå rettet fokus mot et av sesongens store mål, Milano-Sanremo.

Den italienske klassikeren som strekker seg over nesten 300 kilometer regnes som årets første monument, et ritt alle syklister drømmer om å vinne.

- Jeg og de andre sportsdirektørene i laget er overbevist om at han kan vinne Milano-Sanremo, forteller Herman Frison til cyclingweekly.

Dermed vil Greipel for første gang i karrieren få et helt lag bak seg i forsøket på å vinne det italienske rittet.

I HTC tiden var det Mark Cavendish som var det soleklare førstevalget, selv de gangene han hadde vist alt annet enn lovende form i oppkjøringen. I fjor var det Philippe Gilbert som hadde hovedrollen i Lotto-laget, men siden belgieren valgte å pakke bagen å dra til BMC foran årets sesong er kapteinsrollen utvilsomt Greipels.

Nøkkelen for Greipel blir å holde den lange distansen i tillegg til å takle Cipressa og Poggio, somm er de to bakkene som skiller klinten fra hveten mot slutten av rittet.

- Kan Cavendish, kan Greipel
I Australia viste Greipel at han fortsatt hadde en del å jobbe med i bakkene, men får støtte av fjorårsvinner Matthew Goss.

- Han er sterk nok til å komme over de to bakkene på en god dag. Om Cavendish kan gjøre det, så kan Greipel det også, sier australieren og tenker da på Cavendishs seier i 2009-utgaven av rittet.

Den gangen fikk briten god hjelp av laget. Uten lagkameratene hadde verdensmesteren trolig blitt kjørt av før spurten, men takket være dem og en god porsjon fandenivoldsk innstilling kunne briten felle noen seierstårer på toppen av pallen. Greg Henderson tror Greipel kan klare det samme.

- Greipel er superrask og sterk i bakkene. Han er også veldig sterkt mentalt, og etter seks eller sju timer på sykkelsetet er det nettopp det som utgjør forskjellen.

Henderson vet hva han snakker om. I tre år var han lagkamerat med både Greipel og Cavendish. Etter to år i Team Sky er han gjenforent med den tyske spurtstjernen, og som en av feltets ledende opptrekkere kan Henderson vise seg å bli gull verdt når Greipel eventuelt kjemper om seieren i finalen.

- Jeg håper han i det minste har med seg én hjelperytter på slutten, og satser på at det skal være Henderson. Han kan posisjonere Greipel frem til det gjenstår 200-300 meter, avslutter en optimistisk sportsdirektør Frison.

PS: Milano-Sanremo kjøres 17. mars. Før den tid skal Andre Greipel kjøre Tour of Qatar, Tour of Oman og Tirreno-Adriatico.

Kommentarer til denne saken