*Nettavisen* Sport.

Greipels viktigste hjelper

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

En newzealender skal sørge for at André Greipel skal slå Mark Cavendish i årets sesong.

15.01.12 21:41

André Greipel hadde levd det gode livet i HTC-Highroad dersom lykke var målt i seire. Men forholdet til Cavendish ble utålelig for tyskeren.

Dermed dro Greipel fra de trygge omgivelsene i HTC til OmegaPharma-Lotto før fjorårssesongen. Han fikk med seg noen opptrekkere fra HTC, men han fikk ikke tilbake toget han hadde i 2010-sesongen.

Mindre hjelp resulterte i færre triumfer. Greipel tok åtte seirer, hans minste i antall siden 2007. I perioden mellom hadde Greipel plukket seier etter seier.

Søndag åpnet han seierskvoten for 2012, med spurtseier over Edvald Boasson Hagen i sesongdebuten. Mye av æren skal lagkameratene i Lotto-Belisol ha, og spesielt Greg Henderson.

Mye erfaring
Greipel og Henderson var en fryktet duo i 2008 og 2009, men skilte lag da Henderson dro til nystartede Team Sky i 2010. Nå er de to tilbake på samme lag, og samarbeidet fungerte perfekt fra start.

Greg Henderson kan nemlig ha vært den manglende ingrediensen i Greipels søken etter suksess.

- Det var det jeg ble ansatt for, å komme med min kunnskap, sier Henderson til Cyclingnews.

- Jeg har kjørt opptrekk for HTC-Columbia, Sky og nå har jeg brakt min kunnskap hit, og jeg fortalte dem hvordan vi skulle gjøre det, fortsatte newzealenderen.

- Utrolig fart
Etter et fantastisk opptrekk fra blant annet Henderson, lå alt til rette for Greipel. Tyskeren tok vare på sjansen og var overlegen i spurten.

- Jeg trener og konkurrerer med ham. Hvis han har bra posisjon, utnytter han den. Du vet hvor mye trøkk han har. Jeg tekker opp i 70 kilometer i timen, og han kommer forbi meg. Jeg kan ikke forstå hvordan noen kan sykle så fort. Du har sett det. Han er helt der oppe, sammen med storheter som (Mark) Cavendish. De to kommer til å kjempe mot hverandre i år.

Der er imidlertid ikke kun skryt å hente for Greipel. Henderson har nemlig sett et svakhetstegn hos Greipel. Han blir ofte redd i trange situasjoner.

- Den ene tingen han må trene på, er å holde hjulet i feltet.

Henderson er superhjelperen
I sesongåpningen klarte han å følge sine opptrekkere, og etter løpet ga han dem rosen de fortjente.

- Så du spurten i dag? Jeg synes guttene var fantastiske, jeg trengte bare å sitte på hjulene. Jeg så at Rabobank og Sky ikke kunne passere, så det må bety at det er mange hestekrefter i laget vårt.

«Gorillaen» var fornøyd med hele laget, men det var Greg Henderson som fikk mesteparten av æren fra 29-åringen.

- Greg er den viktigste delen for suksessen til laget, og da også for meg.

Også Henderson var fornøyd med opptrekket.

- Jeg følte meg rask, og plasserte Greipel perfekt.

Neste gang superduoen får sjansen til å vise seg frem er i Tour Down Under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.