Gå til sidens hovedinnhold

- Greit at Estil går

Simen Østensen var reserve til 15-kilometeren. Men da Tore Ruud Hofstad ble syk, rykket plutselig Frode Estil forbi i køen.

SAPPORO (Nettavisen): På mandagens pressekonferanse bekreftet landslagstrener Morten Aa Djupvik i plenum at Simen Østensen var reserve til onsdagens 15 km i fristil hvis en småsyk Tore Rudd Hofstad måtte kaste inn håndkleet.

Senere på kvelden ble det klart at Ruud Hofstad ikke kunne gå. Ny mann på laget: Frode Estil.

Ikke syk
Simen Østensen tar imidlertid vrakingen med fatning.

- Jeg er ikke skuffet. Når Frode fikk lyst til å gå, var det helt greit. Jeg tror han har forutsetninger for å gjøre en bedre jobb enn meg.

- Hvorfor det? Er du syk?

- Nei, men skøyteformen er kanskje ikke helt på topp, sier Østensen til Nettavisen.

Lyst på femmila
I forrige uke ble Team Manpower-løperen rapportert i knallform. Men lørdagens duathlon ble likevel en nedtur. Østensen falt og slo seg, og fullførte aldri løpet.

Selv om det ikke blir noen 15-kilometer på mannen som ble nummer tre i Tour de Ski, har han ikke gitt opp håpet om et nytt VM-løp.

- Jeg har veldig lyst til å gå femmila. Så vidt jeg har skjønt, er det en duell mellom meg og Jens Arne Svartedal, sier Østensen.

Estil vraket til stafetten?
Hvordan han ligger an i forhold til gullvinneren fra sprinten, vet han imidlertid ingenting om.

- Jeg har ikke fått noen signaler, nei, bekrefter Østensen.

At Frode Estil skal gå onsdagens fristilrenn, har utløst spekulasjoner i Sapporo om at veteranen kan bli vraket fra stafettlaget. Før VM uttrykte Estil skepsis i forhold til å gå tre renn på fem dager mot slutten av mesterskapet.

Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med landslagstrener Morten Aa Djupvik tirsdag formiddag, japansk tid.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte