RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grekerne overrasket igjen

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Det så ut til at spanjolene skulle dra i land en en enkel seier, men Angelos Charisteas ville det annerledes.

HELLAS - SPANIA 1-1: - Dette viser at seieren over Portugal ikke var et lykketreff, og at vi er et seriøst lag, sa Angelos Charisteas ifølge BBC etter kampen.

Målscoreren har tro på et fortsatt lykkelig mesterskap for grekerne etter at to kamper er spilt:

- Vi vil kjempe i hver kamp, fordi alle er nervøse og føler presset i denne turneringen. Vi har spilt mot de to gruppefavorittene, og vi må fortsette å stå på og få et godt resultat mot Russland, la han til.

Kampfakta og spilerbørs

Spansk glipp
Charisteas mål kom etter at Spania mistet konsentrasjonen omlag 20 minutter ut i andre omgang. Et innlegg fra Hellas' Vasselis Tsiartas nådde Angelos Charisteas innenfor spanjolenes 16-meterfelt. Charisteas sparket ballen i mål fra 10 meter, etter at spanjolene spilte svært slapt i forsvaret. Ballen gikk mellom bena på keeper Iker Casillas. Den spanske trener Inaki Saez var ikke fornøyd:

- Vi gjorde bare én feil i annen omgang og den kostet oss seireren, uttalte han etter matchen

Spilte ikke bra
Akkurat som mot Portugal virket det som om Otto Rehagels mannskap satset på å gå hardt ut. Hellas sto høyt på banen, men fikk utnyttet dette i svært liten grad. Spillerne hadde en del gjenvinninger, men presisjonen i angripsspillet var for dårlig. Grekerne burde hatt flere løp i lengderetningen for å få sving på dette. Laget hadde fire skudd, men ingen på mål før pause.

Det hjalp litt i andre omgang, men ikke mye. Først i det 53. minutt fikk Iker Casillas bruk for hanskene. Zagorakis fyrte av fra 18 meter, men skuddet gikk rett på Casillas.

Spania var best
Spania var imidlertid best rent spillermessig i denne kampen - og hadde således fortjent å vinne. Mange i Spania vil oppleve poengdelingen som et ran. Med stor pasningssikkerhet og hurtighet dominerte spanjolene stort sett hele kampen, og fikk uttelling i det 28. minutt. Fernando Morientes ble elegant spilt fri av Raul etter en glipp i det greske forsvaret. Morientes utnyttet dette og skjøt ballen kontant i mål fra ti meter.

Før dette hadde også Ivan Helguera en mulighet. Han fikk ballen på omlag fem meter, men stopperen tilnærmet seg læret med feil vinkling på foten. Dermed endte ballen utenfor i stedet. Blant flere sjanser var også Raul nær på en heading i annen omgang.

- Vi hadde kampen i vår hule hånd. Vi angrep bra, men vi klarte bare ikke å avslutte de lovende trekkene, sa trener Saez.

Også målscorer Morientes var frustrert:
- En goal nummer to ville avgjort kampen. Seier hadde sikret oss en plass i kvartfinalen, men den må vi nå uansett sikre oss mot Portugal, og vi er overbeviste om at vi kan klare det, sa han ifølge AFP.

Gule kort
I likhet med mange av de andre EM-kampene måtte dommerens hånd ned i brystlommen ved en rekke anledninger. Hele syv ganger skjedde dette. Fire gikk til Hellas og to til Spania. Ved seks av tilfellene dreide det seg om tacklinger, mens én var holding i trøya.

Hellas og Spania ligger best an i gruppe A - også etter at Portugal slo Russland senere samme dag. Spania møter vertsnasjonen Portugal i den avsluttende kampen, mens Hellas skal møte Russland. Kampene spilles 20.juni

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere