Alexander Os (29) ble nummer tre i torsdagens verdenscuprenn i skiskyting i Pokljuka. Han skjøt én bom på 20-kilometeren og var bare halvminuttet bak vinneren, østerrikske Cirstoph Sumann.

Plasseringen innebærer at Os nå kan regne plassen i Vancouver-OL som 99,9 prosent sikker.

Fra før var Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen klare for OL, mens Lars Berger og Halvard Hanevold var de øverste på ventelisten.

- Kjempegod skyting
Ingen av de fire deltok i torsdagens renn, og da grep altså Alexander Os sjansen til å legge inn en solid OL-søknad.

- Det var kjempegod skyting i dag. Det som var bra i dag, var at jeg hadde veldig fin ro og var veldig konsentrert om det jeg skulle gjøre, sier Os til NRK.

Idrettssjef Per Arne Botnan bekrefter overfor Nettavisen at nordlendingen aspirerer sterkt til OL-troppen.

- De som allerede har prestert godt, ligger selvsagt først i køen, sier Botnan til Nettavisen og ramser opp Bjørndalen, Hegle Svendsen og Tora Berger.

- Alexander legger inn en god søknad i dag. Det blir spennende å se hva han gjør i lørdagens sprint, legger idrettssjefen til.

Bratsveen står over
Botnan skal sammen med landslagstrenerne levere inn sin innstilling til Olympiatoppen etter verdenscuprennet i Rupholding i midten av januar. Før den tid venter helgas sprint og jaktstart i Pokljuka, samt verdenscuprennet i tyske Oberhof.

Det betyr at løperne som ennå ikke har markert seg i verdenscupen denne sesongen, har dårlig tid. Meget dårlig tid.

- Lørdag er Halvard Hanevold og Lars Berger inne på laget igjen, mens Rune Bratsveen står over, forteller Botnan.

Veteranen Frode Andresen fikk sin første sjanse i Pokljuka torsdag. Det gikk over all forventning.

Bra av Andresen, svakt av Hafsås
36-åringen, som satser utenfor landslaget, traff med 17 av 20 skudd og ble til slutt nummer sju.

- Har Andresen fremdeles sjansen til å nå OL-troppen?

- Alle løperne som har gått verdenscup før jul, kjemper om plassene i januar. Frode viste i dag at han har kapasiteten inne, men også han må følge opp til helga, svarer Botnan.

Når det gjelder Ronny André Hafsås, tyder stadig mer på at hans OL-mulighet ligger i langrenn. Han vant som kjent verdenscupåpningen i langrenn på Beitostølen, men sliter på standplass i hovedidretten. Han skjøt seks bom, havnet langt nede på listene og har snart brukt opp sine sjanser.

Avslutningsvis koster vi på oss litt hederlig omtale til Hans Martin Gjedrem som plasserte seg på 29. plass etter å ha gått ut som konkurransens nest siste startende.

Øvrige norske plasseringer: Tarjei Bø (37), Ronny Hafsås (46) og Rune Bratsveen (87).

Nettavisen fulgte løpet direkte.

8017