*Nettavisen* Sport.

Grep sjansen da favoritten ble syk

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Da Vassili Rotsjev fikk høre at Jens Arne Svartedal var syk, regnet han med at sjansene hans steg. Men seieren var en gedigen overraskelse for ham selv.

For det var først og fremst sprintstafetten som var hans største gullsjanse i dette mesterskapet. Men da Jens Arne Svartedal ble syk, skjønte han at han hadde en mulighet.

Har sjansen
- Jeg fikk høre at han ble syk i dag morges. Da tenkte jeg: Nå har jeg sjansen. Men samtidig visste jeg at løpere som Tor Arne Hetland og Thobias Fredriksson var veldig sterke, sier Rotsjev til TV 2 Nettavisen.

Russeren var raskest i prologen, og kjente seg veldig bra gjennom hele konkurransen.

- Jeg følte meg ikke noe særlig sliten etter prologen, og det gikk bra i både kvart- og semifinale.

Første russer
- Foran finalen tenkte jeg at jeg var første russer i en finale i VM- og OL-sammenheng. Så hvorfor ikke slå til, tenkte jeg med meg selv, sier Vassili Rotsjev.

Etter løpet var han ganske så utkjørt, og det hadde overhodet ikek gått opp for ham at han virkelig hadde vunnet VM.

- Det er helt ufattelig at jeg har vunnet. Det er helt tomt i hodet mitt nå, og hvis jeg kan få litt hjelp med oversetting nå, så hadde det vært fint, sa han på pressekonferansen. Til da hadde han klart seg meget bra på engelsk. Men fikk etter hvert litt hjelp fra en tolk med å komponere svarene.

- Nå skal jeg gå sprintstafetten, sammen med romkameraten min Vladimir Alypov. Det har vi satset på i hele mesterskapet, og var mitt store mål, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.