RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gresk presse i festrus

Sist oppdatert:
Søndag detonerte det greske fotball-landslaget en av historiens største idrettsbomber, og da er det ikke så rart at den greske pressen tok litt av på mandag.

De greske avisene gledet seg over den overraskende triumfen i fotball-EM, og hyllet seieren som en sjanse for Hellas til å tre ut av sine europeiske naboers skygge.

«Dette er slutten på vår ensomhet som nasjon,» skrev den høyreorienterte avisen Apogevmatiniti, før den la til: «La oss bygge videre på dette».

Olympiske leker
«Triumfen i EM vil føre til at tusenvis av tilhengere fra Europa og resten av verden vil komme til OL og se på grekernes suksess», fortsatte den.

Åpningsseremonien finner for øvrig sted om knappe seks uker, og arrangørene er blitt kraftig kritisert for forsinkelser med OL-anleggene.

Mange aviser brukte det greske, historiske ordet «Nenikekamen». Det betyr at seieren er vår, og var noe Philippedes uttalte etter grekernes seier over perserne ved Marathon i år 490 f. kr.

På forsidene ba avisene dessuten atenerne om å samle seg på det historiske stadionet som huset de første moderne olympiske leker i 1896. Dette for å hylle trener Otto Rehagel og spillerne i en seremoni senere på mandag.

Se fremover
Mens landslaget har fått et enormt oppsving under Otto Rehagel, har den greske serien vært preget av hooligans og konkurser de siste årene. Ethnos var også blant de mange dagsavisene som krevde at ligaen må reformeres.

«Riv ned murene. Våre gutter kommer hjem som europamestere. Nå må vi ta de avgjørelser som skal til for å løfte gresk fotball ut av sumpa, slik at den kan føres på rett vei mot den suksessen den fortjener».

«Den overlegne dyktigheten til det greske laget likner en uforståelig drøm,» skrev venstreavisen Ta Nea. «Dette er en lærepenge for det europeiske etablissementet og millionærstjernene, men det er også en lærepenge for gresk fotball og de som har drevet den ut i et økonomisk og organisasjonsmessig uføre,» avsluttet den.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere