RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greske toppsprintere i trafikkulykke

De greske toppsprinterne Costas Kenteris og Katerina Thanou måtte til sykehus etter å ha vært innbladet i en trafikkulykke torsdag.

De to skal ha kollidert på motorsykkel like etter at de hadde forlatt treneren sin i hjemmet hans torsdag. Ulykken skal ha skjedd like etter at de to skulle ha møtt til obligatorisk dopingprøve.

Gresk fjernsyn meldte straks om ulykken etter at den ble kjent, men de første rapportene tyder ikke på at noen av de to er alvorlig skadet. Likevel ble de liggende på sykehuset over natten i påvente av at det skulle komme svar på en rekke prøver som er tatt av dem.

Torsdag kveld og natt til fredag kunne Vassilis Sevastis, presidenten i det greske friidrettsforbundet, ikke si noe om de to kom til å konkurrere i OL. Det var altfor stor forvirring rundt ulykken og skadeomfanget natt til fredag.

Sevastis kunne heller ikke med sikkerhet si om noen av de to sprinterne kom til å være i stand til å møte for den undersøkelseskommisjonen Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) har nedsatt. Det var meningen at de to sprinterne skulle møte for denne kommisjonen fredag formiddag.

Må frikjennes
Saken er i hvert fall at de to ikke møtte til en tilfeldig dopingtest i deltakerlandsbyen torsdag, og normalt blir utøvere som ikke møter til tester de er innkalt til utestengt for brudd på dopingbestemmelsene. Om det skjer med de to greske sprintstjernene gjenstår å se.

Under alle omstendigheter må de frikjennes av IOK for å få lov til å delta i OL. Noen slik frikjennelse foreligger ikke ennå, for IOK vil først undersøke omstendighetene rundt ulykken.

Kenteris vant gullet på 200 meteren i OL i Sydney for fire år siden. Han blir kalt "det greske lyset", og flere vanlige mennesker tok til tårene i Atens gater torsdag da det ble kjent at han ikke hadde møtt til en dopingprøve. Katerina Thanou vant sølvet på 100 meteren i Sydney, bare slått av Marion Jones, som også har problemer fordi hun er innbladet i en dopingsak, den såkalte BALCO-skandalen.

Etter at gresk fjernsyn meldte om trafikkulykken de to var innblandet i, gikk det en sjokkreaksjon over OL-byen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere