RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Gretzky - en tøff trener

Sist oppdatert:
Wayne Gretzky har blitt varm i dresskjorten. Tidenes beste hockeyspiller er i ferd med å vise at han duger som trener også.

Wayne Gretzky eier de fleste rekorder det er mulig å eie i verdens beste ishockeyliga, National Hockey League (NHL). De fleste anser kanadieren for å være den beste hockeyspilleren verden har sett. Noen mener til og med at han er den beste idrettsutøveren verden har sett, i den forstand at han har vært mer overlegen sine konkurrenter enn andre har vært i andre idretter.

Men det er synsing - og enda viktigere; det er historie.

Denne høsten startet han et nytt liv, som trener for Phoenix Coyotes. Det er legendens første trenerjobb, og han starter ikke akkurat som noen læregutt i en mindre liga. Han starter som hovedtrener i NHL. Skeptikerne ristet på hodet og spådde Gretzky motgang og en snarlig trenerdød.

- Skulle startet før
- Det som virkelig har vært moro, er at jeg har aldri følt det slik hele sesongen. Jeg har hatt mange dager hvor jeg har tenkt "hvorfor gjorde jeg ikke dette før?" eller " jeg skulle ønske jeg begynte med dette for tre år siden", sier Gretzky.

ESPNs Scott Burnside har møtt Gretzky i Phoenix, og snakket med legenden selv, med spillerne hans og kollegene hans. Et av spørsmålene Burnside har funnet svaret på, er hvordan Gretzky er å spille for.

- Det er ganske kult. Det er ganske spesielt å være her. Enkelte ganger tar du et skritt tilbake og skjønner hvor heldig du er som spiller for tidenes beste spiller og får være rundt ham hver dag, sier Keith Ballard, en førsteårsspiller som har blomstret under Gretzky.

Men ikke tro at det er noen dans på roser å spille under Gretzky. Det er det slett ikke.

Benker stjernene
- Han er litt tøff, faktisk. Hvis du ikke spiller bra, benker han deg, sier Ladislav Nagy, lagets mest talentfulle spiller og en av de mange coyotene som har blitt benket eller sett istiden bli redusert i løpet av den første tredjedelen av sesongen. I mange lag spiller stjernene billigere unna fordi trenerne anser dem som uunnværlige. Under Gretzky er det likhet for loven.

Også stjernene blir benket hvis Gretzky er misfornøyd med innsatsen.

- Det er det verste med jobben. Jeg liker det ikke, hvis jeg skal være ærlig, sier Gretzky.

Phoenix Coyotes startet sesongen elendig, og tapte fem av de seks første kampene, men nå har laget flere seirer enn tap. Gretzky innrømmer gladelig at han har lært mye på de første månedene. Han mener han er en bedre trener nå enn han var i august.

- 10 ganger bedre, tro meg! Sånn er livet. Du blir bedre etter hvert som du får mer erfaring.

Les hele reportasjen om Wayne Gretzky hos ESPN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere