RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Gretzky i spillskandale

Sist oppdatert:
Verdens beste ishockeyspiller gjennom tidene, Wayne Gretzky, er innblandet i ulovlig gambling.

Tirsdag kom det fram at kona til Wayne Gretzky er innblandet i en ulovlig gamlingring, sammen med Gretzkys assistenttrener, Rick Tocchet.

I dag skriver nyhetsbyrået AP at hockeylegenden også er innblandet, og at det finnes bevismateriale for dette på et opptaksbånd.

På dette opptaket skal Gretzky, som både er trener for det kanadiske landslaget i ishockey og NHL-laget Phoenix Coyotes, diskutere med en av bidragsyterne i gamblingringen hvordan frua hans, Janet Jones skal unngå å bli mistenkt.

En kilde med innsyn i politiutredningen sier til AP at Gretzky nå risikerer å bli kalt inn til avhør hos New Jersey-politiet.

Også amerikanske medier oppga sent torsdag kveld at hockeylegenden kjente til den organiserte og ulovlige gamblingvirksomheten.

- Min kjærlighet for henne (Janet) er djupere enn noe annet, sa Wayne Gretzky onsdag, men dukket ikke opp til trening med Phoenix samme dag.

Neste uke reiser han til OL i Torino sammen med det kanadiske hockeylandslaget.

Hovedfokuset i saka ligger dog fortsatt på assistentrener Tocchet, som sies å lede spillevirksomheten. Det skal være satset i underkant av 12 millioner norske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere