Gå til sidens hovedinnhold

Grindhaug: – Vi skal opp mange hakk

Trener Jostein Grindhaug varsler en forbedret utgave av Haugesund i forkant av oppgjørene mot Sturm Graz i europaligaens 2. kvalifiseringsrunde.

Til tross for å ha spilt ball i hatt med nordirske Cliftonville, var ikke Haugesund-trener Grindhaug spesielt fornøyd med kampen.

– Selve kampen blir urytmisk og dårlig relasjonelt for vår del. Det er mye å gå på, sa Grindhaug til radio102 etter kampslutt forrige torsdag.

Les også

LIVE: Overgangsvinduet sommeren 2019

Siden avansementet til 2. kvalifiseringsrunde ble klart, har 46-åringen brukt tiden på å studere den østerrikske motstanderen. Rogalendingene skal ikke aksjon i eliteserien igjen før 4. august.

– Sturm Graz er selvsagt favoritter, men vårt mål er å ta oss videre til 3. kvalifiseringsrunde. Vi må i så fall opp mange hakk fra det vi leverte mot Cliftonville, men klarer vi det har vi muligheten også mot Sturm Graz. De kommer fra en svak sesong til de å være, har byttet trener, er i oppkjøring til sesongstart og er nok usikre på hvor de står før møtene med oss. Det håper vi å utnytte, sier Haugesund-treneren til klubbens hjemmeside.

Les også

Liverpool snudde etter gedigen keepertabbe – klarte bare uavgjort

Sturm Graz kom på femteplass i den østerrikske ligaen forrige sesong, men kvalifiserte seg rett til den tredje runden i europaligaen gjennom å vinne kvalifiseringen i Østerrike på bortemålsregelen etter 2-2 mot Rapid Wien.

Lover energi og entusiasme

Haugesund spilte til tider god fotball og tok seg videre i europaligaen med 5-1-seier hjemme over Cliftonville, og 6-1 sammenlagt. Grindhaug var klar på at flere av målene kom som følge av gode enkeltmannsprestasjoner.

– Vi tar alltid høyde for motstanderen og hva de har å komme med, men skal vi ta oss videre er det kvaliteten på vår egen prestasjon som blir avgjørende. Det betyr at vi først og fremst må fokusere på å spille god «FKH-fotball», ha masse energi og entusiasme og være taktisk smarte. Klarer vi det er vi en håndfull for de fleste – også for klubber fra Sentral-Europa, avrunder Grindhaug.

Hvis Haugesund kommer seirende ut av oppgjørene med Sturm Graz, vil vinneren av PSV Eindhoven og Bern bli neste motstander.

Les også

Ajer startet ballet da Celtic utklasset estisk motstander

(©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken