RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grindheim: - Nå er det nok

Sist oppdatert:
Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (23) følte seg som en syndebukk etter kampen.

(Trykk på playknappen i videovinduet over for å se sammendrag av kampen)

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA-ODD GRENLAND 1-1: (kampfakta og spillerbørs)

Etter nok en straffemiss blir han nå vraket som eksekutør av trener Petter Myhre.

Fire minutter etter pause, på stillingen 1-0 til Vålerenga, fikk hjemmelaget en straffe etter at Espen Ruud handset inne i 16-metersboksen. Fram til ellevemetersmerket steg kaptein Grindheim, som nylig skjøt høyt over fra samme posisjon i oppgjøret mot Sandefjord.

SE MÅLENE:

VIF-Odd 1-0 Rune Lange
VIF-Odd 1-1 Fredrik Gulsvik

Denne gang traff han mål, men skuddet ble reddet av Odds eminente keeper Rune Almenning Jarstein.

- Nå er det nok. Det var den siste straffen jeg tok, sier Grindheim.

- Jeg var sikker på å score, og var ikke redd for å ta straffen i det hele tatt. Skuddet var bare altfor dårlig.

Miss på miss
Etter kampen sa Petter Myhre at to bom på to forsøk er nok. Neste gang er det Daniel Fredheim Holm som skal ta lagets straffespark. Men de virkelige bekymringene til Myhre er langt verre. For fremdeles klarer ikke VIF å score – til tross for at de produserer mange målsjanser. Nettavisen telte åtte målsjanser til VIF.

- Vi har oss sjøl å takke. Vi er ikke gode nok i avslutningsfasen. Det er vanskelig å si hva det skyldes, i fotball er det små marginer som avgjør om du lykkes eller ikke lykkes. Og akkurat nå lykkes vi ikke.

På overtid måtte Myhre stå ydmyket og se at Odd med ti mann (Espen Ruud ble utvist like før slutt) klarte å utlikne til 1-1. På lagets første og eneste sjanse.

Lange-mål ikke nok
Vålerenga kjørte over Odd og burde ha ladet med tre, fire mål før Odd klarte å score. Rune Lange nikket inn et flott ledermål like før pause, men etter det sto Jarstein i veien. Men selv om Odd-keeperen var god, er det tydelig at VIF-spillerne ikke har selvtillit foran mål.

Morten Berre skjøt over på blank goal fra fire meter. Fredheim Holm kom alene gjennom og skjøt rett i Jarstein. Jørgen Jalland skjøt utenfor fra god posisjon. Og Grindheim bommet på straffe.

- Vi jobber masse med avslutninger på trening. Vi terper og terper, og vektlegger det masse. Men vi har ennå ikke knekt koden, sier Myhre.

Og dermed er VIF det laget i Tippeligaen som har scoret færrest mål. Sju scoringer på ni kamper er ikke akkurat det fansen forventer av Oslo-laget, som ble pepet av banen etter kampslutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere