I går ble det kjent at Christian Grindheim, som har vært på utlån i Vålerenga fra København, skulle returnere til den danske klubben denne uken, da låneoppholdets periode var over, og partene ikke klarte å komme til enighet om en permanent avtale.

Mandag kunne imidlertid FC København bekrefte at Grindheim nå forlater den danske hovedstaden til fordel for Vålerenga.

- Vi vil takke Christian Grindheim for en alltid profesjonell innsats i løpet av tiden i FC København. Vi gleder oss over at han nå kan fortsette i Vålerenga, hvor han har fått fast spilletid og vist prov på sitt nivå og potensiale, sier FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen til klubbens hjemmeside.

Grindheim har sammen med Mostafa Abdellaoue vært utlånt til Vålerenga fra København, og de skulle begge etter planen returnere til Danmark denne uken. Rekdal har ønsket å signere Grindheim, som har fått mye spilletid denne sesongen, permanent.

Avtalen ser nå ut til å være i boks, men senest i går så det mørkt ut med tanke på å dra en avtale i land.

- For å få i orden en permanent avtale for Christian var det tre parter som måtte enes. Vålerenga og FCK, Christian og FCK og Christian og Vålerenga. Dessverre falt ikke alle brikkene på plass og derfor reiser også Christian tilbake til FC København nå. Christian har vært en av våre beste spillere så langt i sesongen, og det er selvfølgelig tungt å miste han både som spiller og ledertype i spillergruppa, skrev Vålerenga på sin hjemmeside.

I løpet av morgentimene mandag har det imidlertid skjedd endringer, og Grindheim skal nå være klar for Vålerenga, mens Abdellaoue trolig returnerer til København som planlagt.

Grindheims kontrakt med FC København ville gått ut etter denne sesongen.