Gå til sidens hovedinnhold

Grindheim inn, Ciljan ute i kulden

Egil Drillo Olsen har hentet inn en gammel kjenning i landslagstroppen.

ULLEVÅL/GRØNLAND (Nettavisen): Norge møter Albania i Oslo 22. mars. Motstanderen er kanskje ikke attraktiv, men det spiller mindre rolle.

Kampen blir nemlig svært viktig for Egil Drillo Olsen og hans menn.

Norge befinner seg på fjerdeplass i kvalifiseringsgruppe E på den europeiske veien til VM-sluttspillet i Brasil sommeren 2014.

Vinner neppe
- Skal jeg være realistisk, er tipset nå at vi havner i playoff. Skal vi vinne gruppen, må vi bortimot vinne resten av kampene, konstaterte Drillo under torsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

- Vi må i alle fall slå Sveits, la han til.

Det er tre poeng opp til gruppeleder Sveits, men bare ett poeng ned til Albania og Island. Slovenia og Kypros har tre poeng etter fire runder og er nok ute av kampen om VM-billett.

Norges forrige landskamp var mot Ukraina i Sevilla i februar. Den gang ble det tap 0-2 etter en begredelig forestilling av Drillos utvalgte.

3585068

Grindheim tilbake
Denne gang er Daniel Braaten og Espen Ruud utelatt fordi de må sone karantene. Landslagssjef Egil Drillo Olsen har heller ikke funnet plass til Per Ciljan Skjelbred, selv om trønderen har fått bra med spilletid i Hamburg denne vinteren.

I stedet er Christian Grindheim inne.

- Grindheim har vært god i alle treningskampene. Han er en spiller jeg kjenner godt og som kjenner oss godt. Jeg vet hva jeg får av Christian, sier Drillo.

Vålerenga-spilleren er hentet inn etter anbefaling fra klubbens trener, Kjetil Rekdal.

Grindheim spilte andre omgang i treningskampen mot Hellas 15. august i fjor. Det er hans foreløpig siste landskamp.

Joshua King er også tilbake, selv om han ikke er skadefri.

- Vi har hatt kontakt med Joshua hele veien. Han håper å spille kamp for Blackburn før landskampen. Hvis han blir frisk, er han viktig for oss, sier Drillo.

Vegard Forren er også inne i troppen, takket være solide landskamper. Han har ennå ikke fått spilletid i Southampton etter overgangen fra Molde i januar.

Sjekk status for alle norske utenlandsproffer her.

Kommentarer til denne saken