Gå til sidens hovedinnhold

Grindheim: - Noe måtte gjøres

Christian Grindheim er bare glad for å få konkurranse om plassen i Vålerenga.

BISLETT (Nettavisen): Mandag sikret Vålerenga seg underskriften til Lars Iver Strand. Den tidligere Tromsø-spilleren blir nok en kollega og konkurrent til Christian Grindheim når det gjelder spilletid i osloklubben.

Det samme gjør selvfølgelig spillende manager Martin Andresen.

- Det er positivt. Vi er ikke fornøyde med en sjuendeplass, så noe måtte gjøres for at vi skal kjempe i toppen igjen. Nye landslagsspillere er alltid velkomne i klubben, sier Christian Grindheim til Nettavisen.

Også Kristofer Hæstad skal være høyaktuell for 2005-seriemesterne. I så fall vil Vålerenga rå over fire av landslagets sentrale midtbanespillere. Med kjøpet av Strand er allerede tre av dem klare for 2008-sesongen.

- Det blir sterkt på papiret, i alle fall. Men vi må få det til å fungere også, advarer Grindheim.

197037

Spillergruppen i Vålerenga har ennå ikke diskutert den nye storsatsingen i klubben seg imellom.

- De har hatt ferie, de andre guttene. De kommer hjem i dag. Og nå er det landslagssamling. Så vi får ta det etterpå, forteller Christian Grindheim, klubbens kaptein denne sesongen.

- Så alt du vet om storsatsingen er det du har lest i avisene?

- Det er vel omtrent det. Pluss at jeg har snakket litt med Martin selv, smiler 24-åringen.

Kristofer Hæstad vil imidlertid ikke uttale seg om mulighetene for at han blir lagkamerat med Christian Grindheim også på klubbnivå. Men han går langt i å antyde at han har spilt sin siste kamp for Start, som i likhet med Sandefjord og Odd Grenland rykket ned fra Tippeligaen denne sesongen.

- Det optimale for meg er å spille på høyest mulig nivå. Hvis jeg vil være med i landslagsdiskusjonen, bør jeg spille i Tippeligaen, sier Kristofer Hæstad.

197034

Denne uka er det imidlertid landslaget som tar alt fokus, både for Hæstad og Grindheim. Lørdag spiller Norge mot Tyrkia på Ullevaal – en kamp som kan sikre Norge en plass i EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike neste sommer.

- Hvis vi vinner på lørdag, er vi i EM. Hvis vi spiller uavgjort 0-0 eller 1-1 kan vi avgjøre selv på Malta. Det er en bra posisjon vi er i, men vi må ikke la oss lure av at det holder med 0-0 eller 1-1. Vi må gjøre en solid kamp og prøve å vinne, sier Grindheim.

Han er optimist. Selv om Norge trolig må klare seg uten Martin Andresen, landslagets kaptein og Grindheims nye sjef.

Men, som Grindheim sier det:

- Klarer vi ikke å kvalifisere oss, så fortjener vi heller ikke å være i EM.