Gå til sidens hovedinnhold

Grindheim solgt

Christian Grindheim (24) er klar for Heerenveen. -Litt ekkelt, sier Jan Erik Aalbu.

VALLE (Nettavisen): Christian Grindheim var ikke på mandagens Vålerenga-trening på Vallhall, og VIF-ledelsens Grindheim-informasjon bidro heller ikke til noen oppklaring på hvorfor midtbaneterrieren vart fraværende.

- Han er forkjølet, sa Jan-Erik Aalbu.

- Ingen kommentar, sa Martin Andresen.

- Aldri hatt som mål å selge ham
Et par timer etterpå kom imidlertid bekreftelsen. Christian Grindheim er solgt til Nederland. Han hadde da blitt enig med nederlenderne om sin personlige kontrakt etter å ha vært to dager i Nederland, og får trøye nummer 17 i klubben.

- Det var litt ekkelt med en gang, sier VIFs sportsdirektør Jan Erik Aalbu til Nettavisen.

- Vi har jo vært fornøyd med ham. Han er en fin fyr, og en god fotballspiller. Derfor var det litt ekkelt da alt plutselig var i orden, og han var solgt. Vi har jo aldri hatt som mål å selge Christian. Han har heller ikke vært den som har banket på kontordøra mi for å komme seg vekk, forklarer han.

Likevel mener VIF-direktøren at det har vært en vinn-vinn-situasjon for både klubb og spiller.

- Vi forhandlet med dem på lørdag, og fikk den prisen vi ønsket. Når Christian samtidig ville dette, så var det greit. Christian har vært her i tre år, har utviklet seg mye, vunnet gull og bronse med klubben og spilt seg inn til en fast mann i landslagstroppen. Nå stemte også timingen, sier Aalbu.

Men:

- Hadde vi ikke forsterket som vi har gjort på midtbanen, med Martin (Andresen), Kristofer (Hæstad) og Lars Iver (Strand) så ville vi aldri latt dette skje.

Han tror salget er positivt på andre måter også.

- Vålerenga kan ikke være den eneste klubben som bare kan kjøpe spillere. Dette viser at vi også selger spillere. Og at spillere kan utvikle seg her for så å dra videre. I alle fall så lenge timingen er riktig. Det er vel ikke altfor ofte de siste årene at Vålerenga har solgt spillere med gevinst heller.

Aalbu holder kortene tett til brystet angående resten av den mulige vinterhandelen.

- Jeg kan ikke si til deg at vi er ferdige med vinterhandelen. Jeg kan heller ikke si noe om hvilke posisjoner vi eventuelt ser etter spillere i. Men vi har fortsatt for mange spillere i stallen. Det er spillere som vi vil anbefale å finne andre klubber - fordi vi ikke kan love dem nok spilletid her, sier Aalbu - uten å gå inn på navn.

- Vi er uansett fornøyd med den stallen vi har nå, og nå har vi plutselig ikke brukt så mye penger lenger, sier han - og tenker på at pengene fra Grindheim-salget sørger for å jevne ut tallene som er brukt på spillere inn og ut denne vinteren.

20 millioner
Vålerenga får ifølge flere norske og nederlandske medier om lag 20 millioner kroner for Grindheim, og han skrev under på en 4,5 års kontrakt med klubben. Haugesund skal ha sikret seg flere millioner av overgangssummen på grunn av en gunstig videresalgsavtale.

Grindheim fikk med seg gull og bronse i Vålerenga, og spilte totalt 97 kamper for Oslo-klubben.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg