RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Møller Pettersen

Grønmo blir hovedarena for skiskyting

Sist oppdatert:
Grønmo var søppelfylling til 2006. Nå vil byrådet gjøre stedet til breddeidrettsarena for skiidrett.

OSLO (NTB): Byrådet foreslår å gjøre Grønmo til hovedarena for skiskyting og paralympiske leker under OL i 2022.

Den siste treningshallen for ishockey legges til Mortensrud. Kjelsrud-konseptet skal prioriteres for plassering av deltaker- og medielandsby, men Økern videreføres som alternativ, foreslår byrådet i Oslo overfor bystyret torsdag.

Se pressemeldingen fra Oslo kommune om Grønmo her

- Med arenaen på Grønmo får vi en ny breddeidrettsarena for skiidrett i Oslo sør, og på Mortensrud får alle store og små hockeyentusiaster en ny hall å boltre seg i. Samtidig gjør vi det klart at Kjelsrud i Groruddalen er vårt førstevalg for plassering av deltaker- og medielandsby og mediesenter, sier byrådsleder og leder i søkerkomiteen for Oslo 2022, Stian Berger Røsland (H).

Grønmo var Oslos største søppelfylling fra 1969 til 2006. Dersom Oslo blir tildelt OL i 2022 av IOK under kongressen sommeren 2015, vil Grønmo byttes ut til å bli en breddeidrettsarena.

- Oslo 2022 er en OL-søknad som bygger på norske verdier og bærekraftige løsninger. Vi vil gå foran i løypa og gi verden en inkluderende idretts- og folkefest. Ved å legge hovedarena for Paralympics og arena for skiskyting til Grønmo, gjør vi en gammel søppelfylling om til en arena for spektakulære idrettsøyeblikk og helårs breddeidrett og utendørsaktivitet, sier OL-byråd Hallstein Bjercke (V) i en pressemelding.

Innen 14. mars må søknad sendes til IOK om at Oslo ønsker å være kandidatby. IOK velger kandidatbyer til neste søkerrunde sommeren 2014. Til høsten skal Stortinget ta stilling til Oslos søknad om statsgaranti. Endelig søknad fra kandidatbyene må leveres til IOK i januar 2015. 31. juli samme år kunngjøres hvem som blir arrangør for De olympiske og paralympiske leker i 2022. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere