*Nettavisen* Sport.

Gro deler gjerne med gutta

Foto: Morten F. Holm/Scanpix

Gulljenta og EM-helten Gro Hammerseng har ingen problemer med å dele litt på oppmerksomheten med håndballgutta.

01.02.05 18:08

Gro Hammerseng, som ble kåret til mesterskapets beste spiller da Norge vant håndball-EM før jul, er både glad og imponert over håndballguttas bragdseier mot Kroatia.

- Jeg tror jeg snakker på vegne av alle jentene når jeg sier at vi mer enn gjerne deler oppmerksomheten med gutta. Jeg unner dem susess, virkelig, sier Norges kanskje største håndballstjerne til TV 2 Nettavisen.

- Et kick
Kristian Kjelling, Steinar Ege og de andre landslagsgutta lå under mot slutten av kampen mot VM- og OL-mester Kroatia, men snudde og vant til slutt 28-25.

- Jeg tror den følelsen de hadde under og etter kampen i går, er veldig vanskelig å beskrive. Det er en vanvittig følelse. Man får selvfølgelig et kick av det, og man får selvtillit av å slå et lag som er stappfullt av gode spillere, sier Hammerseng videre.

- Norge kan være stolte av det de gjorde, fastslår den sympatiske Ikast-spilleren.

- Slår Sverige
Hvordan tror du det går mot Sverige?

- Jeg har ikke så voldsomt peiling på alle lagene, men jeg tror Sverige har rimelig bra tempo og kollektivt angrepsspill, så jeg tror det blir en helt annerledes kamp. Men jeg tror Norge vinner.

- Det er ikke bare noe du sier?

- Jeg tror faktisk Norge vinner, for å være helt ærlig, ler Hammerseng.

Hun forklarer:

- Jeg tenker sånn at de allerede har overbevist, de har nådd hovedmålet sitt og spiller fortsatt uten press. Det tror jeg kan være en kjempefordel. De har muligheten til å slippe seg løs, og forhåpentligvis flyte videre på den gode følelsen.

Fullt kjør
Selv har Hammerseng hatt fullt opp med klubbkamper for Ikast etter EM-gullet i desember.

- Det har vært forholdsvis travelt, men du går med den vanvittige følelsen i kroppen i noen uker etterpå. Samtidig har det vært mange viktige kamper som det har vært lett å motivere seg til. Vi har klart å kvalifisere oss til kvartfinale i Champions League, forteller Hammerseng - som åpenbart har gode dager både på banen og foran tv'en.

TV 2 sender Norge - Sverige direkte fra klokken 20.15. Du kan også følge kampen direkte på web-tv hos TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.