LILLEHAMMER (Nettavisen): Da Norge ble banket av Sverige i håndball-EM søndag kveld, var det uten Heidi Løke, Tine Stange og Kari Mette Johansen på banen. Alle var ute med omgangssyke.

I den norske troppen er det også frykt for at sykdommen skal spre seg til andre spillere, og derfor tar alle litt ekstra hensyn i forhold til kroppskontakt med hverandre. Spesielt kaptein Gro Hammerseng.

- Jeg har bodd på rom med Heidi, så jeg er litt sånn halvisolert fra resten av troppen nå. Jeg skulle så gjerne gi klemmer og trøste dem etter kampen, men det blir det ikke nå, sier hun til Nettavisen.

Les også:
Svenskene: Norge er som en mellomstor hund

- Jeg føler meg frisk
De fleste norske jentene var langt nede etter tapet for svenskene, og litt trøst fra kapteinen hadde nok vært på sin plass for å løfte humøret. Nå håper Hammerseng at alle snart blir friske igjen.

- Jeg skulle selvfølgelig ønske at alle var friske og håper vi stiller med fullt lag i neste kamp. Selv føler jeg meg helt frisk, men det gjelder som sagt å være forsiktig og ta forholdsregler, sier Hammerseng.

I søndagens oppgjør mot Sverige kom nordmennene bakpå fra første stund, og klarte aldri å hente seg inn igjen. Hele laget virket en smule tafatt og det storspillet vi har sett tidligere var borte.

- Når vi taper blir jeg skuffa og lei meg, og ser det også på de andre jentene at humøret ikke er helt på topp. Men jeg er ikke overrasket over at svenskene var gode. De spilte smart og godt, sier Gro.

- Samtidig klarer ikke vi å løfte spillet vårt opp på det nivået det burde være, mens Sverige spiller mer sammen som et lag. Men dette er kamper vi egentlig skal vinne, forteller den norske kapteinen.

Vil ikke skylde på sykdom
Der det virkelig sviktet for Norge søndag kveld var i angrep. I løpet av kampens første 15 minutter scoret jentene bare to ganger, og til pausen hadde bare seks norske baller funnet nettmaskene.

Så langt i mesterskapet har Heidi Løke vært en målgarantist for Norge fra sin strekposisjon, men landslagssjef Thorir Hergeirsson ville ikke skylde på Løkes fravær som grunn for den dårlige kampen.

- Selvfølgelig ønsker vi å være fulltallig, men det blir for søkt å skylde på at vi hadde folk ute med sykdom i dag. Det ville være en altfor lettvint forklaring på det som skjedde, sier islendingen.

- Men det er helt klart at vi taper fordi vi scorer for lite. Vi slipper inn 24 mål, som egentlig er greit, selv om vi er litt rufsete bakover. Og fakta er at om vi hadde tatt vare på sjansene og putta, hadde vi hatt 24 mål vi også. Med tanke på at dette var en veldig dårlig dag, så er ikke det så verst, sier han.

- Jobbe oss ned
Treneren tror det var mer at Norge var dårlige, enn at svenskene var fryktelig gode søndag kveld.

- Vi fikk aldri opp den intensiteten vi ønsket. Vi har prøvd å jobbe oss ned etter Ungarn-kampen, men jeg vet ikke helt hva som har gått galt. Kanskje vi i lagledelsen har jobbet for hardt med det.

- Sverige spilte tøft og taktisk godt. De var tøffere nå enn de pleier. De hadde en maksdag der alle var på hugget, mens vi var fryktelig dårlige. Da går det som det går, avslutter den norske landslagssjefen.