Gro gjør comeback

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Etter to år på sidelinja, returnerer Gro Hammerseng til det norske landslaget.

03.05.10 11:40

Hammerseng (30) vender hjem til Larvik til sommeren.

Men hun gjør ikke bare et comeback i norsk klubbhåndball. Hun returnerer også til landslaget. Det offentliggjorde håndballforbundet mandag.

Klar med en gang
- En virkelig gladnyhet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

30 år gamle Hammerseng stiller allerede på håndballjentenes samling 6.-9 mai i Sandefjord.

Hammerseng har ikke spilt landskamper for Norge siden OL-finalen i Beijing 2008. Da var hun kaptein for de gullvinnende jentene. Hun står med 149 landskamper, har scoret 585 mål og står med ett OL-gull, to EM-gull, to VM-sølv og ett EM-sølv på sine åtte mesterskap for Norge. I 2007 ble hun kåret til verdens beste håndballspiller

Til vinteren spilles det håndball-EM i Danmark og Norge, og Norges kamper spilles blant annet på Lillehammer og i Larvik.

Øyeblikket vi aldri glemmer
Av mange store øyeblikk med Hammerseng, står semifinalekampen mot Sør-Korea i Beijing-OL kanskje frem som det største. Da scoret Hammerseng akkuat i det klokka i hallen gikk fra 29.59 til 30.00, og først etter protest og en masse venting ble det klart at Norge var i OL-finalen.

Vi har sakset følgende fra Nettavisens sak etter kampen:

Dramaturgien på oppgjøret mellom Norge og Sør-Korea kunne lett ha passert Alfred Hitchcocks filmsensur. Norge ledet med tre mål med to minutter igjen på kampuret. På mirakuløst vis klarte så Sør-Korea å utligne ledelsen seks sekunder før slutt.

– Seks sekunder; da kan jeg rekke å score, tenkte Hammerseng.

– Og så bare løp jeg.

Les resten av Jarle Fredagsviks sak fra Beijing i 2008 her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.