RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Groenewegen vant i Sarpsborg og tok tilbake ledertrøya i Tour of Norway


Dylan Groenewegen tok tilbake den gule ledertrøya med en ny etappeseier i Tour of Norway fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Dylan Groenewegen tok tilbake den gule ledertrøya med en ny etappeseier i Tour of Norway fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Dylan Groenewegen var uimotståelig i spurten i Sarpsborg og vant 3. etappe i Tour of Norway foran Edvald Boasson Hagen. Nederlenderen overtok ledertrøya.

Sondre Holst Enger ble nummer tre på etappen og mistet den gule ledertrøya til LottoNL-rytter Groenewegen. Enger og Boasson er begge ett sekund bak nederlenderen før helgens to avsluttende etapper.

Det var bare så vidt hovedfeltet greide å hente inn et firemannsbrudd som en stund så ut til å skulle holde helt til mål. Først 500 meter før mållinjen ble de fire tatt igjen og passert.

Groenewegen, som er en spurter av absolutt verdensformat, fikk et godt opptrekk og lot seg ikke innhente da han først var i front.

– Det var en tøff spurt, men laget jobbet hardt og satte meg i god posisjon. De siste meterne hadde jeg kontroll, sa Groenewegen til TV 2.

Groenewegen og Boasson hadde hver sin seier på de to første etappene i rittet. Fredag var Boasson nærmest vinneren, men han kom seg aldri forbi.

– Jeg hadde ikke noe å svare med da han tok ledelsen. Han er sterk, og han fikk et godt opptrekk. Jeg kom meg ikke forbi, sa Boasson til TV 2.

Han tok det ikke tungt at Groenewegen har ledertrøya lørdag.

– Målet mitt er å ha den når vi er ferdig søndag.

Enger syklet i gul trøye etter 2.-plassen i Asker nasjonaldagen, men måtte gi den fra seg tross en ny pallplassering.

– Jeg hadde ikke mer å gi. Det var hardt å spurte i vinden, sa han.

Rittet fortsetter lørdag med en lang etappe på 218 kilometer fra Kongsvinger til Brumunddal, mens det avsluttes søndag med en etappe fra Moelv til Lillehammer.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere