RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gromgut`n i Trøndelag?

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Gromgut`n har så langt ikke vunnet løp i karrieren, men vi tror seieren kommer på Leangen i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Det er kun Leangen det blir kjørt trav på i dette landet denne mandagen, og da har vi to rebuser å bryne oss på. Løpene ser etter vårt skjønn interessante ut, og vi mistenker at det kan være fine penger på gang. Vi synes det ligner en skreddersydd oppgave for 1 Gromgut`n i finalen av B-spillet, og vi tror at den flotte 4-åringen skal ha solide muligheter til å kunne avlegge sitt maidenchip ved denne anledningen. Har støtt på relativt tøffe konkurrenter stort sett hele veien, og noen antivinner tror vi da ikke at dette er snakk om.

Sjansene for umiddelbar tetkjenning skal være relativt gode i kveld, uten de helt store startkanonene på utsiden, og fra spiss skal da vinnersjansene være solide. Gikk et kanonløp til sølv på fine 30.0 full vei etter grov startgalopp i den nest siste starten, og i den siste starten fullførte Breimo-traveren flott til tredje etter et tøft løp utvendig hele veien. Vinneren av det løpet var 8 Engas Odin fra tet, men slik sporene er trukket ved denne anledningen, tror vi at Mørtvedt Jerkeld-sønnen får sin revansje.

Vår rangering: A: 1 B: 8-12-15-5 C: 7-14-11-6-2-9-13-3 D: 4-10

Nydelige forutsetninger
Ja, i V5A-5/V5B-2 står 3 Smoke On The Water helt glitrende til på strek, og når vi føler at hestene fra 20 meter tillegg ikke er av den tøffeste sorten (ikke mange av dem som kan gjøre alt for mye selv underveis), tror vi 4-åringen skal ha solide muligheter til å kunne bokføre årets andre triumf. Satt langt bak i et løp det var veldig dårlig tempo på innledningsvis i den siste starten, og da var det selvsagt ikke lett å hente mye til slutt.

Leverte uansett en kjapp siste 700 til femte på 19.2 full ved den anledningen, og i kveld tror vi at fjerdevalget i spillet (kun krysset av på hver femte kupong) sitter relativt tidlig i tet (og da tror vi det er snakk om en vinner). Da prøver vi oss således på et friskt bankerspill i A-rebusen, men når vi banker Gromgut`n i B-spillet får vi råd til noen garderinger der.

De beste fra 20 meter tillegg er duoen 6 Charmi og 8 Viking Queen, og med et løp i rygger til det tutes for oppløp dukker de begge ventelig opp i striden helt der fremme til slutt. Det ble for tøft for førstnevnte i hovedstaden i den siste starten, men forut for den starten bokførte 4-årshoppa to triumfer fra tet (og hun så fin ut da). Sistnevnte gikk et løp på det jevne til premie i et V75-løp på fine 17.3 full vei (medhengtid) i den siste starten, og det er da selvsagt klart enklere i mot i kveld.

Vår rangering: A: 3 B: 8-6-10-5 C: 4-1-2-7

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

V5A-1, 2140 meter autostart
Dette varmblodsløpet som innleder denne rebusen tellet ikke mer enn ti deltagere, men vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. En veldig fin oppgave foran seg har 8 M.T. Ego Trip, men favoritten må fungere bedre enn i den siste starten for at det skal kunne bli seier. Mistet aksjonen inn i den siste svingen (satt vel som sjanseløs i køen), og galoppen kom da som brev på posten. Skal dog være klart best på kapasitet, og uten de helt store kanonene i løpet er det vanskelig å ikke sette Pine Chip-sønnen fremst.

Det ble seier for 3 Joker Boti i den siste starten på 18.8 i et langløp, men det var i fryktelig billige omgivelser. Løp i kroppen etter lang pause har dog normalt gjort godt, og det er intet å utsette på kapasiteten der i gården (uansett av den usikre sorten).

Etter å ha vunnet på 16.3 full vei i den femte siste starten (slo da klart bedre hester enn dagens konkurrenter) har 10 Haveaheart slitt med å finne tilbake til de taktene, men det var kanskje litt fremgang å spore i den siste starten. Fullførte da helt greit til premie på en upassende kort distanse (og han var relativt tøft ute i begge de to foregående startene), og vi synes at 7-åringen er vel lite spilt med sine 12 % ved denne anledningen.

Det var en strålende 3 og 4-årssesong 2 Creek`s Speed hadde (bl.a femte i Kriteriet), men i de to siste sesongene har 6-åringen slitt veldig. Litt fremgang å spore i den nest siste starten ved fjerdeplassen på 18.6 full vei (dog litt stive bein til slutt, og det var maks uttelling den gangen), og når det er litt dunkel form på de antatt beste i dette løpet vier vi Deliberate Speed-sønnen litt oppmerksomhet.

Vår rangering: A: 8 B: 3-10-2 C: 9-5-6 D: 7-4-1

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen finner du her.

V5A-2, 2140 meter voltestart
Vi synes at hestene på 40 meter tillegg har en tøff oppgave foran seg i dette kaldblodsløpet, og vinneren finner vi etter alt å dømme på strek. Skreddersydde forutsetninger har 3 Nuuk, og i en feilfri utgave vinner 9-årshoppa dette løpet. Galopperte bort en fremskutt plassering (dårligst tredje) i den siste starten, og i kveld står hun 20 meter bedre til enn den antatt tøffeste i mot kontra sist de møttes.

Vi snakker da om 2 Solli Mai, og som svært sannsynlig tethest (selger seg dyrt fra spiss) tilmåler vi Bokli Eld-datteren solide vinnersjanser. Lignet en vinner ut i oppløpet i den siste starten, men bremset litt siste biten (sølv på 29.3 full vei). Dagens kusk Atle Solhus har vunnet med 6-årshoppa to ganger tidligere i år, og selv om full distanse trekker litt ned, krysser vi på våre to største spilleforslag.

Dunkel form er det på 5 Marmorjenta, men en finere oppgave enn dagens får ikke Nilsen-traveren. 11-prosenteren i spillet opptrer veldig variabelt, men det er liten tvil om at 6-årshoppa er kapabel til å kunne legge dette feltet på rygg på sitt beste.

Den av de på lengste tillegget vi tror har de beste sjansene er 8 Skauga Tor, og da krysser vi på vårt store system. Litt uheldig i den siste starten (fikk en stoppende Tori Elden i fleisen rundt den siste svingen), og vi tror at 7-åringen er litt på gang med et par løp i kroppen etter litt pause. Mye spilt er 4 Bundli Seira (45-prosenter), men det forsår vi ingen ting av (superfeig, og vi har i grunnen null tro på at denne vinner dette løpet).

Vår rangering: A: 3 B: 2-5-8 C: 10-9-4-6-7-1

V5A-3, 2140 meter voltestart
Et litt småruglete varmblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og bred gardering er å anbefale. Det er intet å utsette på kapasiteten til 6 Nice Moment, men 5-åringen sliter åpenbart en del med det helsemessige. Det går positive rapporter på 20-proenteren i spillet forut for kveldens dyst etter lang pause, og på sitt beste leder fort Løftamo-traveren et slikt løp rundt om.

Fra Sverige dukker 12 Irostar opp med en relativt rusten rad, men det er veldig fin kapasitet på denne Gentle Star-sønnen. Lignet en klink vinner i den nest siste starten (men slo da på galoppen midt på oppløpet), mens han etter en tøff 11-åpning i den siste starten stod på helt greit til sjette på fine 16.0 full vei (dog litt stive bein til slutt etter en reise i rygg leder). Strøket til en tiltenkt start 11. august, og det gjør oss litt betenkte (og vi er litt usikre på om 4-åringen takler de litt kronglete svingene på dagens arena all den tid han sliter litt med aksjonen).

En type vi liker godt er 13 Photoflyer, og med løp i kroppen etter litt pause forventer vi at 5-åringen er seiersaktuell denne gangen. Stod på flott til sølv på 18.3 full vei i den siste starten, og dette ligner en hest som kan klatre raskt i grunnlagene dersom skadeproblemer unngås.

Vi har litt problemer med å vurdere hvor godt løpet til 1 Gjølmes Juliano var ved triumfen på 22.3 full vei i den siste starten (tiden må sees i lys av at det var tunge forhold den dagen), men det lignet en type med veldig fin kapasitet. Vi synes at 9 New Fashion stod på fullt godkjent til femte på 17.5 full vei fra utvendig posisjon i den siste starten, og det er litt enklere i mot for 8-årshoppa ved denne anledningen (dog uviss form etter en mindre pause).

Vår rangering: A: 6 B: 12-13-1-9 C: 5-3-2-10-11-15 D: 8-4-7-14

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Vi synes dette varmblodsløpet ser litt åpent ut (med dunkel form på de fleste av deltagerne), og da tyr vi til bred gardering. Tilbake etter lang pause kommer svært kapable 9 Le Tout Premier, og da er jo selvsagt formen uviss. Dog vunnet tre løp på tre forsøk på dagens arena tidligere i år, og da må vi sette 6-åringen fremst.

Skuffet mye har 1 New Rønnow gjort, men mot ikke alt for skarp motstand ved denne anledningen bør 6-åringen være tidlig aktuell ved klaff på løpet. Blir trolig overflydd ned startsiden, og da er Love You-sønnen avhengig av at det løser seg underveis for at det skal kunne bli seier (kusk Jomar Blekkan har dog ikke for vane å sitte fast).

Positiv i den siste starten var 3 Zylona Z til tredje på 16.7 full vei, og med ytterligere fremgang kan 5-årshoppa være seiersaktuell i kveld. Mer enn god nok på sitt beste er 5 Pershina Simoni, men formen etter litt pause er uviss. Det er vel ”fare” for at det kan bli tet ved denne anledningen, og det er ikke 4-årshoppa`s beste posisjon (liker seg klart best med et løp i rygger).

På vei opp i form er 6 Searay, og selv om full distanse ikke er å foretrekke (klart best på sprint), tror vi 8-åringen kjemper i fremste rekke denne gangen. Det har vært mye motflyt for 8 Speed Cavalino nå på slutten, og formen er nok litt bedre enn raden (men 6-åringen er selvsagt avhengig av litt flyt på veien fra dette sporet for at årets fjerde triumf skal kunne bokføres).

Vår rangering: A: 9 B: 1-3-5-6-8 C: 7-11-2 D: 4-10-12

V5B-3, 1640 meter voltestart
Et sprintløp for kaldblodshester i den høyeste klassen på Leangen venter oss her, og en naturlig favoritt må 9 Slettvoll Rambo bli. 10-åringen gikk flotte løp i skarp konkurranse i hele sommer før han skuffet en smule i den siste starten, og da stiller vi et spørsmålstegn ved formen. Det er da heller aldri enkelt å runde til seier fra 40 meter tillegg på en kjapp sprint (og da har han blitt vel stor favoritt med sine 80 %), og da tyr vi til bred gardering på samtlige spilleforslag.

Etter å ha vært matchet i veldig tøffe omgivelser i hele år synes vi at dagens oppgave ser litt enklere ut for 4 Tangen Tinn, og det kan for være slik at 5-åringen får en etterlengtet seier i kveld (tjent over 250.000 i år uten å ha vunnet løp denne sesongen!). Fin form i både monte og foran sulky har 5 Alm Tindar vist i det siste, og selv om ikke 8-åringen er alt for glad i å vinne løp lenger, tror vi på en fin vinnersjanse denne gangen (kun slått av Rabb Odin i den siste starten).

Bedre enn raden er 3 Eld Pål (så veldig pigg ut i stengt posisjon innvendig i den nest siste starten mot Storm Eld & Co, og vi tror at Slettum-traveren leder veldig lenge), mens 1 Jåra Stjerna står litt lurt til (veldig skummel med et optimalt smygløp, og perfekte luker til slutt).

Vår rangering: A: 9 B: 4-5-3-1 C: 6-7-2 D: 8

V5B-4, 2140 meter autostart
Etter at vårt klare førstevalg i dette varmblodsløpet har blitt strøket (10 Novo Perfect) setter vi 3 Naipin Surprise fremst, og vi synes at det er ned en liten klasse for 6-åringen denne gangen. Slo på en galopp inn mot den første svingen i den siste starten, og da kunne ikke Husbyn-traveren bli bedre enn femte til slutt (gikk dog klart godkjent).

Fint inne i løpet står også 11 Gald Coktail T. og med en strykning innenfor hjelper det godt på for 5-åringen til Terje Rostad. Opptrer variabelt, men skal være klart god nok på sitt beste i et løp som dette. Litt sjanseartet til står 1 Agobra Bisquite (står i fare for å bli overflydd), men med klaff på løpet skal 6-åringen være tidlig aktuell.

Vi synes at 7 Gigant Trout gikk et sterkt løp etter startgalopp i den nest siste starten til femte på 16.1 full vei (stummet litt til slutt etter en tøff forsering nedover den siste langsiden, men det var det ingen ting å si på), og med litt flyt på veien fra et spor litt langt ute ved denne anledningen, tror vi på en fremskutt plassering. Litt på gang er 12 Friendly Fire, og selskapet i kveld er ikke verre enn at 6-åringen kan dukke opp langt fremme.

Vår rangering: A: 3 B: 11-1-7-12 C: 2-9-8-4-6-5

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1092 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 150, 450 og 1165 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

PS!På lørdag kunne de som spilte DD-forslaget vårt på 300 kroner hente ut småpene 3000 kroner i lukene!

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere