RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Grönhagen ut mot Karlsen

Sist oppdatert:
Følte seg tvunget til å foreta seg noe i striden med sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen.

(ANB): Torsdag valgte Karlsen å trekke seg fra sin stilling i fotballklubben. Bak lå en dyp uenighet mellom trener og sportsdirektør om veien videre for Østfold-klubben. Tor-Kristian Karlsen ønsket å tenke langsiktig – Grönhagen var opptatt å følge opp fjorårets sølvsesong med nye fremganger.

Mens Karlsen uttalte seg villig vekk til alle etter torsdagens pressekonferanse, var Grönhagen mer sparsom med kommentarene. Svensken hevdet at han vil gi sin versjon om noen dager – etter at den verste turbulensen har lagt seg.

Overfor den svenske storavisen Aftonbladet letter han imidlertid litt på sløret.

Dårlig forhold
55 år gamle Grönhagen legger ikke skjul på at kjemien med sportsdirektør Karlsen var dårlig.

– Han er 33 år, har aldri jobbet i en klubb, har aldri trent fotball eller trent et lag. Han kommer fra et kontor. Det han har, er et bra nettverk av agenter, sier Grönhagen – og henviser til at Karlsen tidligere har vært sjefsspeider i to tyske klubber.

På spørsmål om de gode resultatene sist ga ham selv et godt kort på hånden i den betente situasjonen som oppsto, svarer FFK-treneren følgende:

– Sånn er det jo alltid. Man lever i en resultatorientert verden. Jeg har kjent at jeg har hatt klubben og spillerne bak meg hundre prosent. Vi har en spennende sesong foran oss, der vi skal prøve å etablere oss i toppen, og vi skal spille UEFA-cup. Jeg følte at jeg var tvunget til å agere. Ellers hadde dette gått til helvete.

Ny kontrakt?
Anders Grönhagen har kontrakt med Fredrikstad FK ut årets sesong. Hva som skjer etter, er foreløpig ikke klart. Torsdag bekreftet svensken at han i fjor høst hadde samtaler med klubbledelsen om å forlenge avtalen, men den siste tiden har det ikke vært utvikling i saken.

Tor-Kristian Karlsen legger heller ikke skjul på uenigheten mellom ham selv og treneren. Den avgåtte sportsdirektøren hevder valget om å forlate klubben til syvende og sist ga seg selv.

– Jeg ble satt til å gjøre en jobb. Nemlig å utarbeide en strategiplan som skulle løfte klubben videre ved hjelp av større profesjonalitet. Jeg trodde det var enighet om dette, men da Grönhagen viste en lunken holdning til strategiplanen valgte altså styret å støtte ham, sier Karlsen til Demokraten.

– Det og de signalene jeg fikk fra styret ga meg ikke noe annet valg enn å tekke meg, tilføyer han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere