*Nettavisen* Sport.

Grönhagen vant maktkampen

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Tor-Kristian Karlsen ferdig i Fredrikstad.

22.01.09 15:38

VG brakte torsdag nyheten om en konflikt mellom Fredrikstad-trener Anders Grönhagen og klubbens nyansatte sportsdirektør, Tor-Kristian Karlsen.

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag varslet administrerende direktør i FFK, Runar Henriksen, at Karlsen trekker seg fra jobben bare et par måneder etter at han begynte den.

- Vi har konkludert med en uenighet som er såpass stor at Tor Kristian Karlsen har bedt seg løst fra sin stilling, og han er løst fra stillingen med umiddelbar virkning, sier Henriksen.

Uenighet om strategi
Henriksen hevder imidlertid at avgangen ikke skyldes en konflikt mellom treneren og sportsdirektøren.

- Det er ikke en Grönhagen vs. Karlsen-sak. Det er en uenighet mellom klubben og Karlsen på strategien framover. Tor-Kristian har gjort en utmerket jobb siden han kom, og så langt er alle parter fornøyde, men fra 2010 og fremover er vi ikke enige, sier den administrerende direktøren, og utdyper:

- Tempoet i utviklingen av spillerstallen er ett punkt. Vi ønsker å gradvis bygge et yngre lag, som er fornuftig i denne sammenhengen. Men vi ønsker ikke å avskrive det FFK vi har i dag, som vi mener er et av Norges beste fotballag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Ampert møte
Etter det Nettavisen erfarer var det et ampert møte mellom Grönhagen og Karlsen onsdag. Etter møtet skal klubbens svenske trener ha ankommet treningen tydelig forbannet. Overfor spillergruppa skal han ha gjort det klart at enten han eller Karlsen måtte gå.

- Jeg kan bekrefte at vi har utarbeidet en ny sportslig strategi som går på en totalprofesjonalisering av den sportslige delen av klubben. Den har ikke Anders forpliktet seg til, sa Karlsen til Nettavisen torsdag morgen, uten å ville utdype.

Nå er han altså ferdig i klubben.

Runar Henriksen avviser at Anders Grönhagen har stilt et slikt ultimatum.

- Overhodet ikke, det har ikke vært noe tema, hevder Henriksen.

Ingen sluttpakkeavtale
Om et eventuelt sluttvederlag for Tor-Kristian Karlsen sier Henriksen følgende:

- Det er ikke klubben som bryter kontrakten, så det er ikke diskutert noen sluttpakke.

En journalist spurte under pressekonferansen om Fredrikstads administrerende direktør kunne bekrefte at styret en stund vurderte å sparke Anders Grönhagen.

- Det kan jeg på det sterkeste avkrefte. Det har ikke vært diskutert i styret. Det styret har gjort, er å gi meg fullmakt til å forhandle med Anders' agent om en ny kontrakt. Det er en prosess som pågår. Vi har fått et tilbud fra agenten, med Anders' ønsker og mål, og vi vurderer nå våre ønsker og mål, sier Runar Henriksen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.