*Nettavisen* Sport.

Grønmo blir hovedarena for skiskyting

Foto: Per Møller Pettersen

Grønmo var søppelfylling til 2006. Nå vil byrådet gjøre stedet til breddeidrettsarena for skiidrett.

09.01.14 11:47

OSLO (NTB): Byrådet foreslår å gjøre Grønmo til hovedarena for skiskyting og paralympiske leker under OL i 2022.

Den siste treningshallen for ishockey legges til Mortensrud. Kjelsrud-konseptet skal prioriteres for plassering av deltaker- og medielandsby, men Økern videreføres som alternativ, foreslår byrådet i Oslo overfor bystyret torsdag.

Se pressemeldingen fra Oslo kommune om Grønmo her

- Med arenaen på Grønmo får vi en ny breddeidrettsarena for skiidrett i Oslo sør, og på Mortensrud får alle store og små hockeyentusiaster en ny hall å boltre seg i. Samtidig gjør vi det klart at Kjelsrud i Groruddalen er vårt førstevalg for plassering av deltaker- og medielandsby og mediesenter, sier byrådsleder og leder i søkerkomiteen for Oslo 2022, Stian Berger Røsland (H).

Grønmo var Oslos største søppelfylling fra 1969 til 2006. Dersom Oslo blir tildelt OL i 2022 av IOK under kongressen sommeren 2015, vil Grønmo byttes ut til å bli en breddeidrettsarena.

- Oslo 2022 er en OL-søknad som bygger på norske verdier og bærekraftige løsninger. Vi vil gå foran i løypa og gi verden en inkluderende idretts- og folkefest. Ved å legge hovedarena for Paralympics og arena for skiskyting til Grønmo, gjør vi en gammel søppelfylling om til en arena for spektakulære idrettsøyeblikk og helårs breddeidrett og utendørsaktivitet, sier OL-byråd Hallstein Bjercke (V) i en pressemelding.

Innen 14. mars må søknad sendes til IOK om at Oslo ønsker å være kandidatby. IOK velger kandidatbyer til neste søkerrunde sommeren 2014. Til høsten skal Stortinget ta stilling til Oslos søknad om statsgaranti. Endelig søknad fra kandidatbyene må leveres til IOK i januar 2015. 31. juli samme år kunngjøres hvem som blir arrangør for De olympiske og paralympiske leker i 2022. (©NTB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.