Gå til sidens hovedinnhold

Grønt lys for Graham Hansen & co. tross full virus-nedstengning i Wales

I Wales bes folk holde seg hjemme for å bekjempe spredningen av koronaviruset. Alt tyder imidlertid på at EM-kvalifiseringskampen i fotball mot Norge spilles.

Oppgjøret skal etter planen spilles i Cardiff neste tirsdag.

Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot virussmitten. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

De tøffe grepene får naturlig nok også konsekvenser for idretten i landet. Blant annet vil eliteutøvere innen en rekke idretter bli tvunget til å sette sine treningsopplegg på vent.

Norge-kamp som oppsatt

Tirsdag 27. oktober møter det norske kvinnelandslaget i fotball etter planen Wales på bortebane i EM-kvalifiseringen. Norges Fotballforbund bekrefter overfor NTB at oppgjøret går som planlagt til tross for de tøffe smittegrepene som ble offentliggjort mandag.

– Det walisiske forbundet har vært i dialog med både oss og Uefa i dag og forsikret oss om at kampen kommer til å spilles som oppsatt, opplyser kvinnelandslagets pressekontakt Terje Skeie til NTB.

Caroline Graham Hansen og de øvrige norske fotballprofilene møtes til den første treningen under den kommende landslagssamlingen tirsdag. Avreise til Wales er i utgangspunktet først søndag, to dager før kampen i Cardiff.

Virussituasjonen i Wales endrer ikke på den planen.

– Vi lever fra før under en streng Uefa-protokoll som vi tar på alvor, og som innebærer at vi på reise drar med charterfly, og ikke oppholder oss på andre områder enn hotellet og matcharena. Det vil derfor ikke påvirke reiseopplegget vårt, opplyser Skeie.

Hviterussland utsatt

Etter planen skulle Graham Hansen & co. ha møtt Hviterussland allerede denne uken, men det oppgjøret måtte utsettes på ubestemt tid. Årsaken var kombinasjonen av det som ble omtalt som en usikker smittesituasjon i den hviterussiske troppen samt norske myndigheters strenge karanteneregelverk.

Dermed blir det med én kamp for landslagssjef Martin Sjögrens utvalgte den kommende drøye uken.

Norge har tilgode å avgi poeng på fem kamper i EM-kvalifiseringen. Avstanden ned til tabelltoer Wales er på betryggende sju poeng.

I Wales ble det registrert 3.870 nye koronatilfeller mellom 10. og 16. oktober, men myndighetene melder om store mørketall. Nå tas det tøffe grep for å stanse den negative utviklingen i smittespredningen.

(©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar