*Nettavisen* Sport.

Grøss og gru - Freddie er tilbake

Freddie Ljungberg er tilbake i Arsenals lag - til stor fortvilelse for 19 andre lag i Premier League. Svenske Freddie er minst like farlig som navnebroren Kruger.

26.12.04 19:19

ARSENAL - FULHAM 2-0: Fredrik Ljungberg har stått over flere kamper på grunn av kraftige migreneanfall. Andre juledag var han tilbake. Og markerte seg umiddelbart med en målgivende pasning til Thierry Henry.

Nå skal det sies at Thierry Henry gjorde mesteparten av jobben selv. Han vendte opp, rundet en forsvarer og satte ballen til side for Edwin van der Sar i Fulhams mål til 1-0 for Arsenal.

Det andre Arsenal-målet serverte Ljungberg ferdigscoret. Den svenske 27-åringen la ballen lavt inn foran mål til Robert Pires, som ikke kunne bomme. Arsenal ledet fortjent 2-0 etter 70 minutter.

Seieren var aldri truet.

Det er liten tvil om at Ljungberg betyr mye for Arsenal, som håper på svenskens hjelp i jakten på Chelsea. Den tidligere Halmstad-spilleren er høyt oppe på TV 2 Nettavisens spillerbørs, og har bidratt med fire mål og åtte målgivende i ligaen så langt denne sesongen. Bare Frank Lampard har flere målgivende pasninger i Premier League i år.

Etter halvspilt serie ligger Arsenal på andreplass i Premier League, fem poeng bak Chelsea. Deres 47 scorede mål er mest i Premier League, men 22 baklengsmål er 14 mer enn Chelsea har sluppet inn og forklarer langt på vei poengforskjellen.

Men Arsenal-manager Arsene Wenger bryr seg lite om London-rivalene i blått foreløpig.

- Det er en lang vei å gå, sa han til Sportinglife etterpå.

- Jeg spurte ikke en gang om resultatet til Chelsea da jeg kom inn etter kampen vår. Det er ikke viktig, bedyret han.

- Jeg bryr meg ikke om resultatene til de andre lagene. Vi bryr oss om måten vi spiller på, understreket Wenger.

Så får vi se hvor lenge han sier det samme om Chelsea fortsetter å vinne og vinne...

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.