Det var ungguttene Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka som ble de store syndebukkene da Italia kunne juble etter straffesparkkonkurransen under søndagens EM-finale.

Engelskmennene på henholdsvis 23, 21 og 19 år har i etterkant fått massiv kritikk fra engelske supportere, og mye av kommentarene man finner på sosiale medier er grusomme rasistiske ytringer.

Nå har FA kommet ut med en pressemelding omkring de tragiske handlingene.

- FA fordømmer sterkt alle former for diskriminering og er forferdet av de rasistiske kommentarene som har blitt rettet mot noen av våre England-spillere på sosiale medier.

Les også: Raste etter skrekktakling på Grealish: - Må roe han ned

Bekrefter etterforskning

Det engelske fotballforbundet fortsetter sin uttalelse med å fortelle at saken vil bli tatt videre.

- Vi kunne ikke vært klarere på at mennesker som står bak slik oppførsel, ikke er ønsket som supportere av dette laget. Vi skal gjøre alt vi kan for å støtte de spillerne det gjelder, og håper de involverte får den strengeste straffen som er mulig å få. Vi oppfordrer myndighetene til handle raskt, og gir de en riktig straff som gjør at slike handlinger får konsekvenser, skriver forbundet videre.

Les også: Donnarumma knuste Englands titteldrøm – Italia vant straffedramaet på Wemble

De velger også å rette en finger mot de ulike sosiale mediene.

- De ulike plattformene må også gjøre sitt for å få en stopp på dette. Folk må bannlyses fra de ulike stedene, man må samle bevis for å felle de det gjelder og hindre de fra å gjøre dette videre.

Videre har politiet i London gått ut og bekreftet at forholdet vil bli tatt videre, for å finne gjerningsmennene som står bak.

- Vi har fått med oss de rasistiske kommentarene som er sendt til fotballspillerne etter EM-finalen. Dette er totalt uakseptabelt og vil ikke bli tolerert, og vil etterforskes videre.

Støtte fra Ødegaard og Haaland

De ufyselige kommentarene var det nok av, men støtten til de tre engelske spillerne ble desto større etter at bilder ble delt i sosiale medier. Sakas tidligere lagkamerat Martin Ødegaard, var ute og sendte sin støttemelding til 19-åringen.

- Fortsatt den beste, bror, la Ødegaard ut på sin egen Instagram-story med et bilde av de to under tiden i Arsenal.

Erling Braut Haaland la mandag ettermiddag ut en melding i sosiale medier hvor han går til angrep på hetsen de engelske spillerne har fått.

- Jeg forstår ikke hvorfor det fremdeles er rom for rasisme og diskriminering. Vi vil aldri bli lei av å kjempe mot noen form for diskriminering. I stedet for å bli applaudert for å ha motet til å ta straffer, blir disse unge mennene angrepet med rasistiske fornærmelser. Jeg er målløs, skriver han.

Storbritannias statsminister Boris Johnson tok også til sosiale medier for å legge sin avsky over kommentarene mot de engelske spillerne.

- Det engelske laget fortjener å bli hyllet som helter, ikke rasistisk diskriminert på sosiale medier. De som har skyld i disse handlingene burde skamme seg, skriver Johnson på sin egen Twitter-profil.

Sky Sports velger å vise sin støtte gjennom å gi Arsenals Saka toppkarakter på børsen etter kampen, som eneste engelskmann.

- I den mest pressede situasjonen du kan se for deg i idrett, så er det en 19-åring som knapt har spilt for landslaget og som aldri har tatt en straffe for sin klubb, som sier ja til å ta straffesparket som kan avgjøre hele EM. Det er England som ikke skulle satt unggutten i denne situasjonen til å begynne med, skriver avisen i sin beskrivelse av karakteren.

Prins William har også, ifølge Sky News, kommet med en uttalelse angående situasjonen.

- Jeg ser på det som har hendt mot de engelske spillerne med avsky, og alle de som har gjort det, bør stå ansvarlige.

Southgate måtte svare for seg

Flere har kritisert Gareth Southgate for valget av de unge straffeskytterne, og nå har han svart kritikerne.

- Det var til syvende og sist min avgjørelse. Jeg valgte straffeskytterne basert på hva vi har gjort på trening, og ingen av spillerne valgte det selv. Uansett kan spillerne ikke se tilbake på at de ikke var godt nok forberedt, fordi de kunne ikke gjort noe mer eller bedre, fortalte landslagssjefen til Sky Sports etter kampen.

Les også:Mandagens Premier League-rykter

Han kommer også med støttende ord ovenfor Saka.

– Saka er en herlig gutt og er så populær i gruppen. Han hadde en helt fantastisk turnering og han er en stjerne. Han vil fremdeles være en stjerne i fremtiden, sa han.

Og fortsatte:

– I finalen spilte han eksepsjonelt bra da han kom inn. Vi er der for å støtte ham, og jeg er sikker på at han får kjærlighet og støtte fra alle andre også, ikke minst med tanke på hvordan han har vist seg frem i denne turneringen.