Gå til sidens hovedinnhold

Grov utforkjøring

Hva skjer når et skispill bestemmer seg for å ta after-ski-ølen midt i bakken? Grove utforkjøringer.

Jeg er ingen stor alpinist. Mine spede forsøk begynner med kraftig ploging og ender på rumpa to og en halv sving senere. Forrige ukes «Ski Racing 2005» gjorde meg til stjerne, men sportskanalen RTL sitt forsøk bringer meg tilbake på jorda.

Det største problemet er at utøverne har like mye feel, flow og groove som meg. Bevegelsene kan omtales som alt annet flytende, og rytme er et fremmedord. Kjøreren gir inntrykk av å ville komme seg på after-ski fortest mulig. At grafikken ikke er videre imponerende og fartsfølelsen nesten fraværende, trekker heller ikke opp.

Men det desidert verste er løypene. Utviklerne har tydeligvis spionert på meg (og alle danskene), og satt sammen løypene etter våre kjøremønstre. Eventuelt er portene slengt ut på måfå. Noen driver tydeligvis med andre ting enn research når de er på tur.

Heldigvis er det noen lyspunkter. Spillet byr på et stort utvalg løpere, løyper og moduser. Som i vinterens andre RTL-spill, «Skijumping 2005», har «Alpine Skiing 2005» en omfattende karrieremodus. Du skal både være utøver og manager, med alt det innebærer.

«Alpine Skiing 2005» er «after-ski»-varianten av Herminator sitt spill. Det funker hvis du er helt desperat etter mer digital alpinsport, men ikke ellers.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen