Gå til sidens hovedinnhold

Grøvdal klarte VM-kravet

Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk en solid opptur.

Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk en solid opptur da hun med nesten to sekunders margin klarte A-kravet til VM under et 5000-meterløp på Bislett stadion mandag.

Sportssjef Ronny Nilsen gledet seg over at 23-åringen ble klokket inn på 15.16,27. A-kravet til VM i Moskva er 15.18,00.

– Det er selvfølgelig en flott prestasjon og en betydelig «pers» for Karoline. Det er ingen tvil om at dette var et bra resultat, sa Nilsen til NTB.

Grøvdal klarte kravet i et blandet heat bestående av både menn og kvinner. Vidar-løperens tidligere personlige rekord lød på 15.24,89 og ble satt under London-OL i fjor.

Senere i sommer skal Grøvdal forsøke seg på VM-kravet på 10.000 meter. Ronny Nilsen mener hun har enda større sjanse til å lykkes på den doble distansen.

– Det er trolig 10.000 meter hun ønsker å gå for i VM. Det er en vurdering vi må komme tilbake til dersom hun klarer det kravet også, sa han.

Sportssjefen har nå fem friidrettsutøvere som har klart A-kravet til mesterskapet neste måned. De vil bli med i det foreløpige uttaket kommende søndag.

Endelig VM-uttak skjer 29. juli. Norge kan kun ta med én utøver som har kvalifisert seg via B-krav.

VM i Moskva arrangeres fra 10. til 18. august. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken