Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grøvdal satt på antibiotikakur rett før EM

Karoline Bjerkeli Grøvdal (IK Tjalve) under kvalifiseringen på 3000 meter hinder i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.
Karoline Bjerkeli Grøvdal (IK Tjalve) under kvalifiseringen på 3000 meter hinder i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix. Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) har slitt med halsproblemer, og så sent som onsdag var hun usikker på EM-start. Hun ladet opp med antibiotikakur.

Den kuren ble avsluttet i forkant av fredagens kvalifisering der hun løp inn til en kontrollert heatseier.

Grøvdal tok umiddelbart ledelsen for å være først over hindrene, og var først fra start til mål i sitt kvalifiseringsheat med tiden 9.34,23.

28-åringen fra Isfjorden våknet opp onsdag med sår hals og utsatte reisen til Tyskland med én dag. Torsdagens pressetreff ble det heller ikke noe av.

Hun tror ikke at hun er blitt veldig hemmet av tre dager på sofaen og at hun glipp av den siste planlagte treningsøkta.

– Jeg var spent helt fram til start. Beina har vært bra hele tiden, men tre dager på sofaen har jeg ikke hatt siden jeg var liten. Det har vært tungt å puste. I dag gikk det greit. Jeg hostet litt etterpå, men trengte egentlig en gjennomkjøring før finalen. Jeg fikk ikke tatt den siste økta jeg skulle ha hatt denne uken. Det var greit å ta kommandoen og styre i en jevn fart. Jeg fikk en mild gjennomkjøring og forhåpentlig var det positivt for søndag, sa kanskje den aller største gullfavoritten på distansen under søndagens finale.

Rutinert

Grøvdal forteller at hun var skeptisk a hun våknet opp onsdag morgen.

– Jeg var veldig dårlig da jeg våknet. Da var jeg usikker, Hvis jeg hadde vært slik så kunne jeg ikke ha løpt. Jeg utsatte reisen én dag, og så begynte heldigvis ting å snu torsdag. Da følte jeg meg bedre. Det har vært bedre og bedre dag for dag etter det.

Hun erkjenner at timingen kunne ha vært bedre. VM i London sist år ble også hemmet av sykdom.

– Det er irritasjon etter løpet, men heldigvis ingenting når jeg løper. Det er en forkjølelse. Jeg har ikke vært syk siden i London-VM i fjor, og slik sett var dette dårlig timing. Jeg får ikke gjort noe mer med det.

Løp som en klokke

Grøvdal sier at kvalifiseringsløpet ble akkurat den terskeløkta som hun ønsket seg.

– Jeg så ikke på klokka en eneste gang da jeg løp. Jeg skulle løpe på følelsen og fulgte litt med på storskjermen. Det handlet om å springe jevnt og kontrollert. Jeg ville få en skikkelig gjennomkjøring og ikke dabbe rundt på ti minutter. Det skulle være litt fart i det. Det var perfekt at det endte 20 sekunder bak persen. Da ble det en terskeløkt. Det ble en liten treningsøkt.

Grøvdal byttet satsingsøvelse til 3000 meter hinder på tampen av forrige sesong etter et monsterløp under NM.

En voldsomt god prestasjon i Monaco forrige uke, der hun løp inn til 9.18,36 og årsbeste i Europa, har gitt henne favorittstempel før finalen på avslutningsdagen.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!