REAL MADRID - LIVERPOOL 3-1:

Real Madrid har vunnet Champions League for tredje gang på rappen etter å ha slått Liverpool 3-1 i Kiev lørdag kveld.

Storlaget er dermed det første som har vunnet turneringen tre år på rad. Real Madrid har dessuten vunnet den gjeveste tittelen i Fotball-Europa fire av dem fem siste gangene.

Gareth Bale scoret to av målene etter å ha entret banen som innbytter med rundt en halvtime igjen. Det ene var et minneverdig perletreff, men s den andre kom etter en kanskje like minneverdig keepertabbe.

Kampen utviklet seg til et sant mareritt for de røde fra Merseyside. Liverpool mistet Mohamed Salah i første omgang, men det aller verste var keeper Loris Karius' to grove feil i andre omgang.

HTML EMBED

Både Real Madrids 1-0-mål og 3-1-scoringen mot slutten var blemmer av det gigantiske slaget fra Liverpools sisteskanse.

- En marertittkveld for Loris Karius. Det er to grove keepertabber. Ballen flakker i lufta, men det er forferdelig keeperspill, konstaterte Viasats Morten Langli da Bale hadde skutt inn sitt andre - og kampens siste mål.

- Det er to ekstreme tabber òg. Liverpool-ungene griner på tribunen. Det kommer til å bli vanskelig for Karius å komme tilbake etter dette her, fortsatte Langli.

Etter kampslutt gikk Karius gråtende mot tribuneseksjonen til Liverpool-supporterne og bukket unnskyldende mot fansen.

Bale-dobbel

Innbytter Gareth Bale var kanskje heldig på 3-1, men waliseren tok også fram det ypperste av hva han er god for på en fotballbane tidligere i kampen.

Liverpool hadde noen minutter før slått raskt tilbake og utlignet til 1-1.

Med et utsøkt brassespark satte Bale inn det eneste Real Madrid-målet i kampen som Karius ikke kunne lastes for.

Morten Langli sammelignet praktmålet med andre stjerners brassescoringer. Kommentatoren påpekte likevel at scoringene til spillere som Rivaldo, Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo blekner mot Bales perletreff på et punkt:

- Bale gjør det i en Champions League-finale!

Et hardt prøvet Liverpool hadde mistet sin suverent mest målfarlige mann, Mohamed Salah, i første omgang på grunn av en skulderskade.

Slo tilbake

Men scouserne nektet å gi tapt tross enda en nedtur etter Bales brassemål.

Målscorer Sadio Mané vær meget nær sitt andre mål for kvelden da han skjøt i stolperota på Real Madrids mål etter drøye timen på Olympiastadion i Kiev.

Mané styrte inn 1-1 etter et hjørnespark tidligere i omgangen, der Dejan Lovren viste styrke i lufta og nikket ballen til senegaleseren. Fra kort hold var Liverpool-angriperen sikker.

Dramatikken startet så langt ifra med med målene fra Bale og Mané.

Etter Salahs ulykksalige skade, måtte også Real Madrids spanske landslagsback Dani Carvajal byttes ut. Han måtte gi seg med noe som lignet et strekkskade. VM-sluttspillet i sommer kan dermed være i fare for både Carvajal og Egypts Salah.

Det var lite hendelser foran målene de første 45 minuttene, men allerede tidlig i den andre kom det en drastisk endring på det.

Sjokkert kommentator

Liverpool-keeper Karius hadde full kontroll på en ball i eget felt, men rotet det alvorlig til for seg selv og uttallige fans i rødt.

Tyskeren kastet på merkelig vis ballen ifra seg med Karim Benzema rett foran seg. Franskmannen var våken og styrte forsøket på et utkast rett i mål.

For noen tok det tid før man forsto hva som faktisk skjedde.

- Et av Champions League-historiens rareste mål. Det er Benzema som scorer. Og hva er det Karius gjør? spurte en lettere sjokkert Langli i kommentatorboksen.

Liverpool-keeperen ga assistentdommerne en overhøvling for å ikke gripe inn, men fikk ikke gehør for protestene. Real Madrid tok ledelsen 1-0 på det som ikke kan betegnes som annet enn en gave fra Liverpool-keeperen.

Seinere i kampen skulle det komme en tabbe til av det særdeles store slaget da Gareth Bale skjøt inn 3-1 fra langt hold. Ballen skulle absolutt vært stoppet av Karius, men tyskeren glapp ballen som forsvant videre i nettet.

Et trist punktum for både ham og Liverpool etter en ellers flott sesong.