RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Grubben dropper stafetten

Sist oppdatert:
Linda Grubben går ikke kvinnenes stafett i Ruhpolding.

RUHPOLDING (Nettavisen): Hun har markert seg som Norges beste kvinnelige skiskytter denne sesongen og lukter på seieren i verdenscupen sammenlagt.

Men på onsdagens stafett i det klassiske verdenscuprennet i tyske Ruhpolding står Linda Grubben på sidelinjen.

- Ingen dramatikk
- Det ligger ingen dramatikk i dette, sier landslagssjef Audun Svardal til Nettavisen.

Og forklarer hvorfor:

- Linda har gått 10 renn de siste ukene om en tar med rennet i Schalke i romjulen. Alle rennene og reisingen har tæret på kreftene. Derfor har hun fått fri på stafetten. Det er naturlig at hun får hvile litt mellom konkurransene, sier Svardal.

- Men Linda skal delta i de øvrige rennene i Ruhpolding. Allerede på fredag går hun sprinten og planen er at Linda også skal gå fellestarten søndag, poengterer kvinnenes landslagssjef.

Han er egentlig litt glad for at Linda Grubben ikke skal gå stafetten onsdag, som starter klokken 13.15.

Nye ansikt får sjansen
Norges beste kvinnelige skiskytter er bankers på laget som går VM-stafetten i Anterselva neste måned, og Svardal for nå muligheten til å teste ut de øvrige jentene i landslagstroppen før han bestemmer seg for det endelige VM-laget.

Tora Berger, Jori Mørkve, Ann Kristin Flatland og Gunn Margit Andreassen utgjør det norske laget i de tyske alpene.

- Tora er vel den på laget som har prestert best. De andre har ikke vært helt i slaget, men med en god dag i sporet og på standplass er alt mulig, minner Svardal om.

- Så langt har Tyskland, Frankrike og Russland vært de sterkeste lagene, og spesielt Tyskland er nok favoritt på onsdag. Men Norge blir en outsider, sier han ambisiøst.

Han gleder seg samtidig over at Gro Marit Istad Kristiansen er på vei tilbake etter å ha slitt med et virus hun pådro seg etter et flåttbitt foran årets sesong.

- Gro Marit gikk sprinten i Oberhof fredag og fellesstarten. Hun var på gang under sprinten, men fellesstarten kom litt for tidlig. Derfor kommer hun kun til å gå fredagens sprint og ikke fellesstarten søndag. Det Gro Marit har slitt med er ikke en vanlig forkjølelse, som det er raskt å komme tilbake etter. Hun trenger tid på å finne tilbake til formen, sier Svardal.

Regnet øser ned
På tirsdagens trening høljet regnet ned over verdenscupløypene i Ruhpolding. Men Svardal tror ikke de nesten vårlige forholdene i de tyske alpene kommer til å hindre norsk suksess.

- Forholdene er jo like for alle. Og det er tross alt bedre her enn i Oberhof. Dessuten stiller vi jo med mange vestlandsjenter på laget i stafetten, og de er jo vant med regn, ler landslagssjefen for skiskytterjentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere