*Nettavisen* Sport.

Grubben gir seg etter OL

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Etter Torino-OL i 2006 må skiskytterforbundet starte jakten på ny herretrener. Roger Grubben har bestemt seg for å trappe ned.

07.03.05 19:23

Grubben overtok som landslagstrener for Ole Einar Bjørndalen & Co. i 2002, og har siden blant annet vært med på å lede Bjørndalen til fire OL-gull i Salt Lake City på ti dager, og to medaljer av edleste sort i VM i Khanty Mansijsk for to år siden.

Gir seg etter OL
Men etter Torino-OL trekker Grubben seg tilbake som landslagssjef. Opprinnelig var han motivert for to nye år, men har nå bestemt seg for at nok får være nok.

- Jeg fortsetter som landslagssjef til etter OL. Etter det, skal jeg begynne i en nyopprettet stilling i skiforbundet, og begynne som lærer på Sirdal Vidergående skole, bekrefter Roger Grubben overfor TV 2 Nettavisen.

- Så det betyr i klartekst at skiskytterforbundet må ut på jakt etter en ny trener.

Peker ikke ut etterfølger
- Hvem tror du blir din etterfølger?

- Jeg har ingen favoritter til jobben. Det blir opp til skiskytterforbundet å finne en ny trener, svarer han.

Grubben klarer ikke å plukke ut et enkelthøydepunkt i løpet av sin karriere som landslagstrener.

- Hvert mesterskap har vært et høydepunkt. Vi har Salt Lake, vi har gullene i Sibir, og vi har Ole Einars to gull i dette VM. Det blir umulig å fremheve ett enkelt høyepunkt i rekken av alle triumfene, slår han fast.

Interessen gleder
Han har selv opplevd at interessen for skiskyting har eksplodert i perioden han har vært landslagstrener.

I Oberhof-VM i fjor og i det pågående mesterskapet i Hochfilzen, har over én millon nordmenn benket seg foran TV-skjermene for å følge skiskyting.

Slikt gleder Roger Grubben.

- Folk har fått med seg at skiskyting er en enormt flott TV-sport. Den økende interessen fører til at vi får en økt rekruttering. For øyeblikket merker vi en stor pågang av yngre utøvere som ønsker å satse på skiskyting, stråler landslagstreneren.

For han er ikke i tvil om at Norge har flere utøvere som kan følge i suverene Ole Einar Bjørndalens fotspor.

- Det jobbes veldig bra med rekruttering for øyeblikket. Kapasiteten er nesten i ferd med å sprenges. Spesielt på Østlandet merker vi en stor pågang, i Nittedal. Det er en stor utfordring for oss som jobber med skiskyting å legge forholdene til rette for disse, slik at de får et best mulig tilbud, forklarer Grubben.

Blir ikke rik på skiskyting
Grubben kan imidlertid ikke love utøvere som satser på skiskyting gull og grønne skoger. Kun knallhardt arbeid gir resultater.

Dessuten blir du ikke rik av å drive med skiskyting.

- Jeg tipper flere fotballspillere i eliteserien tjener mye bedre enn for eksempel Lars Berger og Stian Eckhoff, sier Grubben.

Han fortsetter:

- I skiskyting er det slik at du ikke kan tjene penger før du får resultater. Pallplasseringer og lignende gir bonuser, mens blir resultatene dårlige, blir årslønnen likeså.

Grubbens siste VM
VM i Hochfilzen blir altså Roger Grubbens aller siste som landslagstrener. Hans største ønske er at mesterskapet ikke bare vil bli husket for Ole Einar Bjørndalens prestasjoner.

- Ole Einar er den er han er, og leverer på et høyt og jevnt nivå. Men jeg håper at vi også får sett andre nordmenn på pallen. Potensialet er der, men stabiliteten mangler, hevder Grubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.