*Nettavisen* Sport.

Grubben la opp på direkten

Foto: HEIKO JUNGE (SCANPIX)

En gråtende Linda Grubben sjokkerte med å annonsere at hun legger opp - på direktesendt tv.

11.02.07 13:39

ANTERSELVA/BERGEN (Nettavisen): Verdensmesteren fra normaldistansen overrasket alle med å kunngjøre at hun legger opp som skiskytter - i direktesendt intervju på NRK.

- Hvorfor er du så blank i øynene, spurte NRKs Dag Erik Pedersen.

- Det er fordi jeg kommer til å legge opp. Jeg avslutter karrieren i dag, svarte en svært rørt gull-, sølv- og bronsevinner fra VM i Anterselva.

- Jeg vet ikke hva som venter meg nå, men jeg har noen studier jeg skal gjøre ferdig, sier den 27-årige idrettspensjonisten, som minutter tidligere gikk Norge inn til VM-bronse i stafett.

Hør Linda Grubben på Kanal 24.

Idretssjef Alf Koksvik om Linda Grubben.

- Jeg setter dagens løp utrolig høyt. Det er et utrolig godt miljø på laget, og det er utrolig godt å avslutte karrieren min i dag, med bronse, sier hun om den siste medaljen hun innkasserte i karrieren.

Sjokk
Avgjørelsen kom like overraskende på alle - også lagvenninnene.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg trodde i hvert fall hun skulle fortsette ut sesongen. Slik jeg har forstått Linda legger hun opp umiddelbart, sier Liv Kjersti Eikeland, som sier hun for kort tid siden fikk høre at Grubben planla å legge opp etter sesongen.

Også de andre lagvenninnene er i lettere sjokk:

- Jeg visste ingenting, og ble like overrasket som alle andre. Jeg fikk først høre det på tv-sendingen her nede på stadion, sier Gunn Margit Andreassen til Nettavisen.

- Personlig synes jeg det kanskje er litt for tidlig å gi seg i en alder av 27 år, men nå har hun altså bestemt seg og det er ikke noe vi kan gjøre med det, sier veteranen.

«Legger opp når hun blir gravid»
I dagens VG sier Lindas ektemann Roger Grubben følgende om ryktene som har gått om at hun planla å gi seg etter sesongen:

«Legge opp nå? Slike rykter har versert i alle år. Linda tar alltid bare ett år av gangen. Det eneste som er sikkert, er at hun vil legge opp når hun blir gravid. Og det vet jeg heller ikke noe om hun er».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.