Grubben legger seg flat

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Skiskytternes trener Roger Grubben legger seg flat for kritikken etter Norges stafettfiasko. - Vi var rett og slett ikke gode nok, sier han.

21.02.06 18:59

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Skiskytternes eneste mål før OL var gull på stafetten. Men tirsdagens stafett ble alt annet enn en suksess.

Norges lag, bestående av Halvard Hanevold, Stian Eckhoff, Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen, endte på 5. plass, 1.12,1 minutter bak gullvinner Tyskland. Og også bak Sverige.

Les også:- Det deiligste var å slå Norge.

Les også:Bjørndalen: - Mitt beste OL-renn

Gullsjansene ble først og fremst ødelagt på standplass, med totalt ni bom og to strafferunder.

Klar gullkandidat
Etterpå måtte en tydelig skuffet Roger Grubben stå skolerett overfor et samlet norsk og internasjonalt pressekorps.

- Var det feil å uttale på forhånd at målet var gull?

- Nei, det er klart at når vi er regjerende olympisk mester på stafetten, kan vi ikke ha som mål å gjøre det dårligere. På forhånd så vi oss absolutt som en klar gullkandidat, sier Grubben til TV 2 Nettavisen.

- Var laget godt nok forberedt?

- Ja, hele laget var i god nok form og veldig godt forberedt. Lagmessig har vi prestert strålende tidligere i OL. Vi kunne ikke gjort noe annerledes i forberedelsene.

Ikke nervøse
- Var presset på forhånd for høyt?

- Løperne var alle godt nok mentalt forberedt, og fantes ikke nervøse. Vi kan ikke gi nervene skylden for at vi misser på standplass.

- Burde Lars Berger, som er i strålende langrennsform om dagen, gått en av etappene?

- Jeg tok ut de fire jeg mener er de beste. Lars er i god skiform, men skyteformen hans er ikke god nok. Det var grunnen til at Emil Hegle Svendsen og ikke Lars var reserve. Men om vi kunne gjort det bedre med Lars på laget, får vi aldri svaret på. Det blir hypotetisk.

Hard konkurranse
- Hvorfor sviktet dere i dag?

- Vi var rett og slett ikke gode nok, spesielt ikke på standplass. Samtidig er konkurransen hardere enn den aldri har vært. Det viktigste er imidlertid å være gode nok der og da. Det var vi ikke på stafetten.

- Enkelte utøvere, blant annet Frode Andresen, klaget på dårlige ski?

- Det kan ikke jeg svare på, men det jeg har fått opplyst er at utstyret skal være godt nok. Løperne kunne ha gjennomført et optimalt løp med de skiene de hadde i dag.

Fornøyd med Bjørndalen og Eckhoff
- Er Ole Einar Bjørndalen den eneste som får godkjent?

- Det nytter ikke å trekke frem en enkeltutøver i en stafett. Jeg var fornøyd med både Ole Einar og Stian Eckhoff. Det er fire utøvere som skal prestere sammen, og alle har ansvar enten det blir gull eller 5. plass. For å vinne må alle gå et optimalt løp.

- Det har vært mye fokus på tyverier i den norske leiren og dopinganklagene mot Østerrike i forkant av stafetten. Har dette virket forstyrrende?

- Vi føler vi har hatt veldig bra fokus på det sportslige. Hva media har sagt om dopinganklagene mot Østerrike, eller om hva som er stjålet fra vårt hotell, har ikke vi brydd oss om. Det eneste vi har vært opptatt av, er å gå en god stafett. Alt annet har vi lagt bort. Så jeg kan med sikkerhet si at dette ikke har preget oss i oppkjøringen.

Skal deppe
- Hvor skuffet er du akkurat nå?

- Vil du ha det i prosentvis eller på en skala fra en til ti? Jeg er utrolig skuffet, enkelt og greit.

- Hvordan skal dere komme dere over skuffelsen?

- Nå skal vi reise hjem etter dette, sette oss ned og deppe litt. Så skal vi se frem mot fellestarten.

- Hvordan ser du på norske gullsjanser der?

- Etter en så grå stafett, kan det bare gå oppover. Med optimal klaff har både Ole Einar og de andre gode sjanser til å hevde seg i toppen på fellestarten, slår Grubben fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.