RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grubben må vrake medaljekandidater

Sist oppdatert:
Roger Grubben har et luksusproblem når han skal ta ut laget på sprint og jaktstart i VM i Hochfilzen. Seks av hans løpere har vært på pallen i World Cup i år. Bare fire får gå VM.

Landslagstreneren innrømmer da også at resultatene har vært veldig gode, og han ser på det som en klar fordel å ha mange å velge i mellom. Selv om han blir nødt til å skuffe noen.

- Ja, fram til nå har vi hatt veldig gode resultater, og vi har flere å velge i mellom. Hvis en ser sprint og jaktstart som en enhet, så har vi hatt alle våre på pallen. Jeg skulle ønske at alle seks kunne gå.

Positivt
- Det er selvfølgelig positivt at det er jevnt. Det gjør at de er med på å dra hverandre fram. Jeg er sikker på at løperne ser det som en stor fordel å være med på et lag som det er så stor konkurranse på, og risikere å ikke få gå VM. Framfor å gå på et dårligere lag, men samtidig gå alle distanser, understreker Roger Grubben overfor TV 2 Nettavisen.

De seks landslagsløperne har hatt følgende plasseringen i verdenscupen i vinter på de to distansene:

Sprint:

 • Bjørndalen: 1,1,1,4
 • Eckhoff: 1,7,7,12,26,44
 • Gjelland: 3,4,8,11,18,54
 • Hanevold: 3,5,7,19,23,33
 • Andresen: 2,2,2,25,57,58
 • Berger: 5,5,8,15

Jaktstart:

 • Bjørndalen: 1,1,3,4,6
 • Eckhoff: 4,7,10,11,14,24
 • Gjelland: 1,5,9,12,15,35
 • Hanevold: 3,4,8,12,15,22
 • Andresen: 7,8,20,33,42
 • Berger: 2,8,18,18

Roger Grubben vil ikke si noe som helst om hvem som får gå. Uansett skal det nok bli vanskelig å nekte Ole Einar Bjørndalen start på noen av VM-distansene, dersom han ikke selv vil stå over.

Dermed er det i praksis tre plasser ledige på distansene. Dermed kan en eller begge de to tidligere verdensmestrene Frode Andresen og Hallvard Hanevold risikere å se sprint og jaktstart fra sidelinja, uten at Grubben vil si noe som helst om sjansene for at det skjer. Bege dokumenterte imidlertid form sist helg, hvor de fikk hver sin pallplassering.

Ubehagelig
- Tidligere mesterskap har liten betydning for årets VM. Selvfølgelig kan det skje at en tidligere mester ikke får gå. Jeg kommer til å ta ut de fire løperne som har best medaljesjanse på de respektive distansene.

- Det er så klart ubehagelig for min egen del å vrake noen som blir skuffa. Men samtidig er det et svar på at samtlige på laget er best mulig. Og det er naturlig at noen som ønsker å bli best mulig blir skuffa hvis de ikke får gå VM.

- Hadde de ikke blitt det, så er de ikke sultne nok, sier Roger Grubben til TV 2 Nettavisen.

Han tar ut VM-troppen etter rennene i italienske Cesana San Sicario 13. februar. De rennene er identiske med prøve-OL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere