*Nettavisen* Sport.

Grunnløs Drillo-bekymring

Drillo gruet seg til å følge sine elever fra sykesenga i Bergen, men fikk se et Fredrikstad-lag som vartet opp med glimrende angrepsfotball mot Tromsø. Vi fulgte kampen.

23.05.05 23:04

FREDRIKSTAD - TROMSØ 4-2: FFK-trener Egil Drillo Olsen fulgte oppgjøret fra sykehussenga i Bergen, der han i morgen skal igjennom en hjerteoperasjon. Via tv-skjermen fikk Drillo oppleve et Fredrikstad-lag som tidvis vartet opp med praktfull angrepsfotball. Det stoppet på fire mål - men kunne godt ha vært det dobbelte.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen direkte
Se kampfakta og spillerbørs
Se målene på web-tv

1-0 kom ved Martin Wiig etter 34 minutter. Wiig var på rett plass til rett tid etter at Tromsø-forsvarer Daniel Torres sleivet en klarering i eget treverk.

2-0 ble besørget av Brian West. Amerikaneren kom inn ved pause og brukte bare 12 minutter på å finne veien til nettmaskene - hans første seriemål for sesongen.

Både 3-1 og 4-1 ble besørget av midtbanespiller Simen Brenne.

- Forferdelig
Til tross for tidvis godt Fredrikstad-spill innrømmer Drillo overfor TV 2 Sporten at kampen ble en særdeles ubehagelig opplevelse.

- Helt forferdelig, og et hakk verre enn å sitte på benken. Man føler seg helt hjelpeløs og sitter der bare med høy puls, sier Drillo, som selvfølgelig var strålende fornøyd med kamputfallet.

- En bra kamp, fastslår han nøkternt.

Fornøyd Eggen
I Drillos fravær var det Knut Torbjørn Eggen som dirigerte Fredrikstad-troppene fra trenerbenken. Det var imidlertid kommunikasjon underveis, og Drillo var med på å ta avgjørelsen om å legge om fra 4-5-1 til 4-4-2 etter pause. Grepet ga umiddelbare resultater.

- Vi lyktes delvis i første omgang, men var for lite hissige til å komme i bakrom. Derfor skiftet vi formasjon og kjørte inn Brian West. Det synes jeg vi fikk maksimalt betalt for de første 30 minuttene av andre omgang, sier Eggen til Canal+.

Seieren betyr at Fredrikstad har los på tetlagene etter åtte kamper i eliteserien - tre poeng bak Vålerenga på sølvplass. Se tabellen her.

Årst-perle
Tromsø var spillemessig på høyde med Fredrikstad gjennom deler av kampen, men FFK-seieren var aldri truet.

Det mest positive for Tromsø var Ole Martin Årst praktfulle frisparkredusering til 2-1. Fra 20 meter knallet han ballen i krysset. Målet var Årsts fjerde i året serie, hans tredje på de to siste kampene.

- En mager trøst, fastslår Årst overfor Canal + rett etter kampen - før han satte kursen mot landslagssamling i Oslo og ny kamp mot Costa Rica allerede i morgen kveld.

Hans Åge Yndestad scoret Tromsøs andre mål i kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.