RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gruppe D: Tyskland kan overraske - igjen

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Les analyser av lagene i VM-gruppe D.

Nettavisens odds-, trav og tippemagasin Sportspill.no lader opp til VM med analyser av samtlige lag i de ulike gruppene. Tirsdag ettermiddag står gruppe D for tur.

Øvrige artikler i serien:
Gruppe A: Gruppe A: Vinner med utskjelt trener
Gruppe B: Tidenes beste VM-angrep?
Gruppe C: Er England gode nok?
Gruppe E: Kan gå hele veien med Robben

Favoritten
Tyskland
har en imponerende merittliste i fotball-VM. Hele sju ganger har Tyskland/Vest-Tyskland vært i en VM-finale, og tre ganger har utfallet blitt gull. Sist gang tyskerne vant var i 1990. Årets mannskap er vanskelig å plassere, men både i VM på hjemmebane i 2006 og i EM 2008 har Tyskland tidvis imponert med feiende frisk angrepsfotball.

Kaptein og strateg Michael Ballack er skadet og således uaktuell for Tyskland i Sør-Afrika. Litt vanskelig å vurdere hvor mye fraværet av Ballack vil bety. Ballack har ikke vært markant de to siste sesongene i klubbtrøyen for Chelsea, men som kaptein for et ungt tysk lag er det mulig hans tilstedeværelse har større betydning enn hans prestasjoner.

Sportspill.nofå du daglige odds- og travtips og tippetips hver onsdag, lørdag og søndag. Sjekk onsdagens tippetips og oddstips.

Det er uomtvistelig mye kvalitet i dette tyske mannskapet, der samtlige av spillerne i 23-mannstroppen er hjemmehørende i Bundesliga-klubber. I Ballacks fravær vil det hvile et tungt ansvar på Bastian Schweinsteiger og Mesut Özil på midtbanen. I frontlinjen har Tyskland mange potensielle matchvinnere, og det blir spennende å se hvem trener Joachim Löv vil satse på i angrepet. Han har seks solide spisser til disposisjon, deriblant tre spisser (Klose, Gomez og Muller) fra årets tyske seriemester Bayern München.

Tyskerne gjorde en sterk kvalifisering, og har vist fine takter i treningskampene. I en av de aller tøffeste gruppene, setter vi et knepent favorittstempel til Tyskland. De har vært heldige med trekningen, all den tid de møter det antatt svakeste laget i gruppa, Australia, i sin åpningskamp, og kan spille på seg selvtillit.

Lever oddsspillene på mobilen!

Utfordreren
Vi setter Serbia som nærmeste utfordrer i knivskarp konkurranse med Ghana. Serbia/Jugoslavia har faktisk deltatt i 10 VM-sluttspill, ingen problem med erfaringen og rutinen fra sluttspill altså. Serbia har riktignok variert litt i de tre siste treningskampene før mesterskapet, blant annet med et svært overraskende tap for New Zealand, men det er svært mye kvalitet i denne troppen.

Nemanja Vidic (Manchester United), Branislav Ivanovic (Chelsea) og Aleksandar Kolarov (Lazio) utgjør ryggraden i et meget sterkt forsvar. Og fremover mangler det heller ikke på sterke navn. Dejan Stankovic (Inter) og Milan Jovanovic (Standard Liege) på midtbanen, og på topp den notoriske goalgetteren fra Ajax Marko Pantelic i tospann med fyrtårnet Nikola Zigic. Og i kjent serbisk (jugoslavisk) stil, vil det garantert dukke opp nye markante navn på stjernehimmelen etter dette VM. Tyskland, SE OPP.

Svekket av Essien-skade
Normalt ville vi kanskje satt Ghana som nummer to i denne gruppen, men skaden til evighetsmaskinen Michael Essien, er et dramatisk tilbakeslag for et av de sterkeste afrikanske landene. Med Essien borte faller ansvaret på Stephen Appiah (Bologna) og Sulley Muntari (Inter) på midtbanen. To gode spillere, for all del, men mest av alt arbeidsjern, og lite kreative spillere. Det er også vanskelig å få øye på en skikkelig kvalitetsspiss i denne troppen, selv om Rennes-spissen Asamoah Gyan er en plussvariant.

Ikke god nok
Det er tungt å se at Australia kan avansere fra denne gruppen. 1-3- tap for USA i generalprøven befester inntrykket av at Australia er borttippet i denne gruppen av alle bookmakere og eksperter. For all del - Tim Cahill (Everton) og Mark Bresciano (Palermo) er strålende fotballspillere, og Mark Schwarzer (Fulham) en glimrende keeper, men spillere som Brett Emerton (Blackburn) og Harry Kewell (Galatasaray) duger vel ikke på dette nivået lenger. Den flinke nederlandske treneren Pim Verbeek må utrette det som ligner på et lite mirakel om han skal klare å ta Australia videre fra gruppespillet. På dette nivået er det ofte de inviduelle ferdighetene til enkeltspillere som avgjør kampene, og hvem skal gjøre den jobben for Australia?

Sportspill.nofå du daglige odds- og travtips og tippetips hver onsdag, lørdag og søndag. Sjekk tirsdagens oddstips her: Trippel fra 3. divisjon

Vurdering: På bakgrunn av mesterskapstradisjoner og vinnerkultur setter vi Tyskland først. På kapasitet hadde vi trolig satt Serbia først. Men tyskland har en helt enestående evne til å løfte seg i mesterskap, og med semifinale i VM 2006 og finale i EM 2008 går vi ikke mot historien. Serbia kan bli en av VMs store overraskelser. De ekspederte Frankrike enkelt i sin kvalifiseringsgruppe og har så mye kvalitet i sitt mannskap at de kan bli en ubehagelig overraskelse for de fleste lagene i dette VM. Ghana uten Essien er vi som nevnt usikre på, og Australia avskriver vi regelrett i kampen om videre avansement.

Nyttige lenker:
Lever Norsk Tippings spill på nett
Få premiegaranti på Tippekupongen
Få scoringsvarsel for ditt lag
Øk vinnersjansene dine med systemspill

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere