RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Michael Kooren (Reuters)

Gruppe E: Kan gå hele veien med Robben

Sist oppdatert:
Les analyser av lagene i VM-gruppe E.

Nettavisens odds-, trav og tippemagasin Sportspill.no lader opp til VM med analyser av samtlige lag i de ulike gruppene. Onsdag formiddag står gruppe E for tur.

Øvrige artikler i serien:
Gruppe A: Gruppe A: Vinner med utskjelt trener
Gruppe B: Tidenes beste VM-angrep?
Gruppe C: Er England gode nok?
Gruppe D: Tyskland kan overraske - igjen

Favoritten
Nederland
begeistret en hel fotballverden under EM i 2008 med feiende flott angrepsfotball, men møtte veggen i kvartfinalen mot Russland. To ganger har Nederland vært i finalen i et fotball-VM, i 1974 og 1978, begge gangene endte det med tap. Nå er optimismen på ny skyhøy i treskolandet, og med rette, tror vi.

Åtte strake seirer tok Nederland i kvalifiseringsspillet, i seg selv en sterk prestasjon. Nederland har variert litt i treningskampene mot sluttspillet, men generalprøven sist lørdag hjemme mot Ungarn viste hvor mye klasse som bor i mannskapet til trener Bert Van Marwijk. 6-1 vant Nederland, og de store profilene scoret målene.

Dessverre ble Arjen Robben skadet i den kampen, og i skrivende stund er det fortsatt usikkert om han rekker VM. De som har sett Bayern Munchen noen ganger denne sesongen, vet hva Arjen Robben kan utrette på egen hånd, og det vil være et voldsomt tilbakeslag for Nederland dersom Robben ikke friskmeldes. Vi tror på gullsjanse for Nederland, men det betinger at Robben blir klar.

Sportspill.nofå du daglige odds- og travtips og tippetips hver onsdag, lørdag og søndag. Sjekk onsdagens tippetips og oddstips.

Nederland har et lass av klassespillere. Motoren og den overlegent fotballkloke Wesley Sneijder er drivjernet på midtbanen, sammen med ankeret Mark Van Bommel og teknisk briljante Rafael van der Vaart. På topp har skadefrie Robin van Persie varslet storform, arbeidsjernet Dirk Kuyt leverer alltid, og den notoriske goalgetteren Klas Jan Huntelaar lurer i kulissene. Og så har vi Robben, da ... dersom han spiller.

Defensivt har Nederland vært bunnsolide i en evighet, der kaptein Giovanni Van Bronckhorst sterke folk med seg i forsvarsfireren som John Heitinga (Everton) og Joris Mathijsen (HSV).

Mr Bert Van Marwijk, får du friskmeldt Arjen Robben, så er dere en klar gullkandidat. Og videre fra gruppespillet er vi helt sikre på at Nederland går.

Lever oddsspillene på mobilen!

Utfordreren
Tja, hvem står nærmest Nederland i denne gruppen? Vi tror det står mellom Kamerun og Japan, og terningen datt til slutt ned på Kamerun. Kamerun deltar i sjette VM-sluttspill og ble i 1990 det første afrikanske laget som gikk til kvartfinale. Som de tapte i 2-3 eeo i en høydramatisk kamp mot England.

Kamerun drar fordel av at mesterskapet spilles i Afrika og har en solid 23-mannstropp. Mye usikkerhet rundt Samuel Eto’o foran mesterskapet, men han er på plass i Sør-Afrika og blir naturligvis en meget viktig mann for Kamerun dersom det skal bli avansement. Forsvarsmessig ser det bra ut for Kamerun, og på midtbanen vil Alexandre Song (Arsenal) styre troppene. Møter Japan i åpningskampen, og bør ha tre poeng der for å komme seg til gruppespillet.

Outsiderne
Vi tror altså minst på Danmark i den gruppen, og litt mer på Japan. Japan deltar i sitt fjerde strake VM-sluttspill og har én gang tidligere gått videre fra gruppespillet (på hjemmebane i 2002), men ble slått ut i åttedelsfinalen. Gjorde en klart godkjent treningskamp mot England, men er veldig lite giftige foran mål. Scoret kun 11 mål på åtte matcher i kvaliken, og må nok forbedre det offensive spillet dersom håpet om avansement skal bli realisert. Mye hjemlige spillere i troppen, kun fire spillere har tilholdssted i Europa. Møter altså Kamerun i åpningskampen, og må ha poeng i den matchen for å kunne avansere til gruppespillet.

I dag kan du vinne 32 millioner i Viking Lotto!

Danmark kvalifiserte seg altså til VM på bekostning av blant andre Sverige. Danskene deltar i sitt fjerde sluttspill og har kommet seg videre fra gruppespillet hver gang. Vi tror ikke Danmark kommer seg videre denne gang, mest fordi det er for store mangler i troppen. Hele den danske nasjonen snakker om Nicklas Bendtner, men han kan ikke avansere alene.

Bak Bendtner er det langt mellom klassespillerne i den danske troppen, og treningskampene forut for VM har heller ikke vært tillitvekkende. Sliteren Christian Poulsen (Juventus), ”gamlingen” Jesper Grønkjær (FC København), samt Dennis Rommedahl og Jon Dahl Tomasson er blant dem som skal støtte Bendtner fremover på banen. Tja. Forsvarsmessig er det ok for danskene, med solide navn som Per Krøldrup (Fiorentina), Simon Kjær (Palermo) og Daniel Agger (Liverpool). Og med meget rutinerte Thomas Sørensen mellom stengene ser det bra ut defensivt.

Vurdering: Nederland ser helt ”klar” ut i denne gruppen, og må rote noe forferdelig for å unngå avansement. Kamerun er et stort spørsmålstegn, men slår de Japan i åpningskampen, er mye gjort. Kamerun har har trolig også en fordel av at mesterskapet spilles i Afrika. Japan har etter hvert skaffet seg bra med sluttspillrutine og blir vanskelige å slå, så får vi se om de klarer å skape nok fremover på banen. Danmark ser ikke all verden ut på forhånd, og kan få en ubehagelig start på mesterskapet når de møter et sultent og angrepsvillig Nederland. Og treningskampene til Danmark har heller ikke vært overbevisende, generalprøven endte med 0-1 tap for vertsnasjonen Sør-Afrika i en heller svak kamp.

Kampene i gruppe E:
14. juni 13.30: Nederland - Danmark
14. juni 16.00: Japan - Kamerun

19. juni 13.30: Nederland - Japan
19. juni 20.30: Kamerun - Danmark

24. juni 20.30: Danmark - Japan
24. juni 20.30: Kamerun - Nederland

Sportspill.nofå du daglige odds- og travtips og tippetips hver onsdag, lørdag og søndag. Sjekk onsdagens tippetips og oddstips.

Nyttige lenker:
Lever Norsk Tippings spill på nett
Få premiegaranti på Tippekupongen
Få scoringsvarsel for ditt lag
Øk vinnersjansene dine med systemspill

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere